[rip]一名美國公民未經准許越過兩韓分界線,疑被北韓扣留,聯合國正向北韓了解事件

146 回覆
41 Like 3 Dislike
美國仲要勁快就火化咗條屍
會被人抱住出返嚟
我都唔知,只係講好多鬼佬流行去d 奇怪地方旅行
成個trip嘅人身自由都受到限制,陪人做場大龍鳳,仲跟同人講體驗共產國家

去東歐睇下蘇共啲歷史嘢咪算
嗰個係「官方」罪名
有個前北韓情報人員脫北者解話成件事佢覺得係點
大概係北韓當時需要有外交人質,就求其捉呢條友,當時佢應該真係係有撕banner poster類型物體,但平時呢d野就算有事都唔會搞咁大尤其係外國佬所以今次係特登做鳩佢
而屈打成招認咗「間諜罪」後要放人之餘又唔可以俾佢開口講番自己被屈打,呢個北韓佬話根據佢情報推斷係落藥做到
第一條片係簡短講呢part
第二條片係47分鐘full interview,內容好精彩佢仲有提好多內幕野
https://www.youtube.com/watch?v=-okKRfaqXo8
https://www.youtube.com/watch?v=9DTBTTfhcU4
好似係撕左張poster 落黎
人命都不及一張紙既價值鬼地方
呢個真係好慘。今次嗰個都應該兇多吉少
你一個日本人去印度尋找自我?
就死先放。死係北韓本土好大件事。死係美國可以開宣傳機器
???
井多少少
連登仔會話你去來去去都係日本台灣泰國冇深度係港豬
我去北韓印度哥倫比亞冷門地方先係體驗生活
文中話宜家已經冇呢個tour
係咪係南韓報tour ?
邊度報
驚生化危機
正常一個大學生(美藉)入到去觀光旅行,好似話意圖偷走一張propaganda海報,出境時被捕。一年半載之後,當時總統侵侵又落力營救。結果係變成一件植物人狀態專機回歸美國。不久後離世。好撚恐怖
當兵傻到咁仲點打仗
咩唔應該做都唔撚知
軍人都咁on9
相反捉左美軍北韓會唔會唔敢咁重手
真係下世小心啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞