請教各位用5g 家居wifi 打機嘅師兄

68 回覆
3 Like 22 Dislike
打機唔該插Lan , 乜撚阻住。
咁睇落個ping 都唔錯,住邊區?
我無得揀😵
每間都有7日試用期
試清楚睇下自己個間個幢樓收唔收到先
港島東
唔係有7日試用?
5g都係要睇你邊區
用緊smt 5g就到期
去csl佢有得俾你試14日
點知拎返歸發覺差唔多,csl快得10mb但係一個月貴幾十
退左csl返去續smt算
SSP

個ping有香港ser先會咁,排到SG 我35佢90
btw落雨個5g會慢d

黑雨個個係屋企個時netflix煲劇係會慢
Csl都差唔多
smartone唔使買可以 有冷靜期可以cut
認真覆,我最近用咗3hk家居5G一個月,覺得都唔錯。但最好就係如果你手機個台係用以上3間事但一間,可以測吓收得穩唔穩定同有幾快。

因為本身手機上網都係用3hk,喺屋企收上網係唔錯同穩定。依家5g寬頻連lan線落電腦,玩lol個ping基本係2x-3x,同本身用有線寬頻差不多,玩其他驚個ping都算可以,我就接受到。
有7日試用吧? 報上去cs等佢call師傅上來睇咩料!
試下smt 囉
試下唔啱嘅
7日唔洗錢 還返落門市就得
Delay一定大過固網
天氣唔好有機會斷下線

住得偏僻 冇選擇之下 你都係要食架啦
唔通仲2百幾 電話線vdsl上網咩
原來落雨會影響,非常有用嘅info ,thx!
好天去到100mb
落雨可能5~60mb

如果黑雨,你個區個個都係屋企
都係用5g又打個折
同一時間太多人爭5g又會load空氣
邊個plan幾錢一個月?
見3台最抵應該係118/月個plan,送router
csl 5g 過左250gb玩lol會斷 片都睇唔到
有用3hk 同smt 5g home
多數
12點前會有d d delay
12點後極順
打開fifa exvsmbon
用SmarTone 5g ,大美督住,玩第五人格,一到星期五夜晚黑禮拜六夜晚黑超lag,但我用自己電話4G就冇嘢
一個建議出去行個圈睇睇有邊啲做緊promotion,跟住再加埋呢度聽啲人講邊個唔好,做緊promote同埋呢度俾人話唔好嗰啲全部唔好買,咁樣中伏機率應該細啲
建議上網搵啲推廣員問吓價錢嗰啲,我就500GB $140蚊
係有唔同plan的,
但比較過幾間官網,3台118/月包router 任用個plan最抵用!
是的長官
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞