遺憾太遲認識F.I.R

278 回覆
342 Like 32 Dislike
鬥魚啲劇情依家睇返都有啲痴線
雨櫻花
新個完全唱唔到舊歌

無個重悲傷
得歌藝無感情
可能單飛出道仲好
佢近年休養得幾好,依家live好左好多
唔信法庭但係信資深fans
我們的愛~~過了就不再回來~~直到現在我還默默的等待
講真我諗呢啲合作授權書,合約書,履約保證書人哋台北地檢署應該反覆睇咗3年,結果都係證明咗faye佢自己親筆簽嘅,陳建寧不獲起訴。

唔通法院啲人畀陳建寧收買咗咩?我選擇信法院判決
有首冷門啲既Light up the way
我覺得都好好聽
依隻真係正
弱智架喎你 ..
fir 兩男人最少識寫野,曲都唔差

beyond 最呃飯食係鼓,bass 都唔好得邊,勝在親細佬
冇話唔信法庭,根本係口同鼻拗 
faye冇理據底下堅決提告?
簽授權呢d咁大件事都唔記得
2018年仆街沁先對記者話faye冇加入華研
所以先將faye響F.I.R. fb admin身份移除
2023年陳生就話帶住faye一齊入華研
佢哋自己都一時一樣搞唔清楚
屌唔係呢個
有幾難理解?一派認為係faye當年簽過華研之後毀約,一派認為係陳建寧私簽。

咁2018年又未正式撕破面,唔通阿沁對記者話faye當年入過華研然後解約咩?

2023年打緊官司咪話當年大家係曾經一齊入過華研。
https://youtu.be/QecLNjjN2J0
梗係呢個啦,1分55秒成部電子琴冧咗
就係呢單野令佢地之後唔去tvb,去左亞視
Faye同鬍鬚佬都各懷鬼胎架啦
沁就係分手交惡嗰啲小氣鬼, 講野冇邏輯
真 我覺得佢哋三個嘅行為都損害咗我對佢哋嘅印象
依加我淨係聽1-7專嘅舊歌 無聽過新fir同埋faye單飛之後嘅歌
每次聽原版都有種心馳神往既感覺
有Faye 嘅FIR 真係中學回憶
一出道就聽,聽到Faye 退團就無再聽FIR,
始終無Faye 就唔係FIR
Faye 把聲靚到爆,好有感染力,
如果飛無離開,我肯定FIR 一定上到神壇,
無諗過FIR 會變到而家咁半紅不黑
佢哋第一隻碟太屈,之後上唔返去
我都係
由佢地出道已經鍾意
以前啲歌係為Faye 度身訂造
係襯返佢聲底同Range
其他人唱感覺一定唔同左
所以當年fb admin事件後
有人用page講得陳生同自己簽約
Faye希望唔簽約單純默契合作
有團job邀約要3人同意+有檔期先會接又係咩一回事?
漂亮話?
華研係同「飛兒樂團」呢個brand簽約
所以faye到而家都冇畀人告毀約
fc會長聲稱faye有簽過嗰張保證書
係寫住faye將所有演藝事業全部授權畀無限延伸同華研
冇寫甲方冇寫乙方冇寫期限
當時fc內部而家撐faye嘅有人睇過所以記得好清楚
阿會長都話自己有copy
唔係而家畀會長公開咗擺埋上庭嗰張 
同埋faye響2009年已經同無限延伸完咗約
佢哋兩個互告唔係陳生反告faye保證書事件
係告Faye solo專隻蒼穹係陳生佢哋寫唔係faye寫
仲私下叫團粉洗地屈faye用usb偷demo
結果陳生敗訴 
好多人偏向信faye只因為嗰兩條粉皮由17年到而家講咗太多版本
同埋仆街沁不斷響背面插faye
CLS連faye提出分手都畀佢拎嚟同fans賣慘
嗰陣都求埋婚
Faye覺得佢理財觀念太差
使太多錢買器材
談婚論嫁計劃將來呢d唔緊要咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞