遺憾太遲認識F.I.R

278 回覆
342 Like 32 Dislike
我都係一出道就開始聽
2004年 就快20年
依家Faye單飛都繼續追
同埋最嘔心都係仆街沁講咩「這裡永遠是你的家」
FIR
周杰倫
梁靜如
孫燕姿

中學去網吧永遠都係播呢幾條友既歌
然後轉個頭對fans不斷賣慘同做讀心神探
所以絕對唔會信哂呢2個人講嘅嘢
SHE呢?
仙氣寶雙標到蒼穹案陳生敗訴,你哋拎判決書貼堂笑鳩佢偷歌。依加私簽案兩次審完都係決定唔起訴陳生,你哋又質疑法院判決。
多人撐faye只係因為佢係主唱多fans又生得靚,畀記者問問題答唔到就喊兩喊,啲仙氣寶唔理對錯都企佢嗰邊only

好彩法官唔追星,唔係嘅話陳建寧跳落黃河都洗唔清。
我都係最近先發現佢地隻歌月牙灣
(其實係因為ig聽到戀小薇唱ok搵原版黎聽下
之後發現alin有個翻唱好正
https://www.youtube.com/watch?v=Kdg93WoFbSs
屌 唔知點解打多左ok兩個字
戀小薇唱得好L難聽 我去搵返原版係點樣先發現呢隻歌
faye把聲係有一種空靈感
人地曾經橫掃港台
原來Faye返左大陸撈
其實FIR依家對個主唱真係好唔公平
個女仔唱歌唔差但個包袱太重
就算冇喱堆野fir都做唔落去, faye根本唔想再夾fir
其他野都只係以前積落啲怨氣爆發出嚟
戀文 fragile
二代上親節目都係唱一代嘅歌觀眾先有反應 
仲要畀人發現係用faye和音嘅伴奏音樂 
兩條友創作係唔差不過格衰
希望個女仔快D單飛唔好再痴埋嗰兩件老野
仆街沁都唔只對faye係咁
好耐以前先有佢間音樂學校練習生爆過料
吹到話有韓國舞蹈老師教班
結果大部份時間係學長教
免費宿舍變咗響出show收入度扣 
所謂嘅極簡作曲法
d pattern一成不變捉到哂套路 
等於當年畀人話刺鳥有Lydia影子咁
聽得多就會覺得「又係咁咋?」
連續90日創作當中有幾多糞曲
千年之戀信樂團嗰首出名啲
而家Lydia把聲唔係唔好聽 但喺Faye對比下就灰左
佢哋唔再唱一代嘅歌嘅話就唔會有咁多人反彈
可惜大家一聽到F.I.R.呢個名只會諗起一代嘅歌
星火多人聽都只因為大家有鬥魚情意結
但講真套戲真係唔ok
fly away
你的微笑
其實改名再出道好過
唔捨得FIR時期嘅人氣但只會令隊野更加沉同搏比人屌
頂一講起信樂團又諗起
信樂團冇信
飛兒樂團冇飛
建議樓豬聽晒佢
https://youtu.be/uV2rUMcGBYI
同埋唔好每次出碟冇noise就去微博買熱搜暗插faye
8專用「老粉網絡霸凌Lydia」嚟做宣傳好嘔心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞