Elon Musk 準備告Mark Zuckerberg 抄襲!

157 回覆
200 Like 2 Dislike
可摸以唔好剩係share twitter link
Share埋thread link得唔得
淨係18+內容嘅都唔會考慮Thread啦
日本漫畫家一定唔會用Threads啦
接近18+嘅內容一貼就ban
佢個介面唔知做乜鳩
係就快d開,成版thread香港藍剔名人post cls
好奇呢10年Meta做過D咩有意義既野
我想講而家啲插畫家唔會喺twitter 直出18+圖,個個都連曬去poipoku
迫人睇唔鍾意嘅野/人,搞到我block/hide鬼哂d藍剔page/人,又無得search喜好,定我唔識用
有啲難
佢依家個介面,直頭趕客
vine?
建議一切爭議 擂台上解決
我睇開啲H漫家、H插畫家都直出18+圖喎

唔係你唔識用,而係Threads根本就係咁垃圾
Twitter少咗限制喎,而家真係freedom of speech. 上星期限制睇tweet過兩日冇咗啦
咁樣比冇意思,但事實係有批日本插畫家已經習慣用外網嚟出18+圖,佢去到threads一樣做到,所以依個唔算係twitter 不倒嘅優勢。不過現實嘅18+就真係twitter 絕對優勢
JIM RYAN 同 PHIL SPENCER 幾時打番場
佢本身一開始都唔係靠創意,fb條橋唔係佢諗出黎,之後畀原創者告咪畀錢了事,本身都無創意既人,學人講創意

不如講下有咩fb原創産品係成功丫

得一半人用iphone 點撚樣個個用imessage啊
idog真係好撚中意吹大
無得告啦,介面似好難告得入
其實係唔係被TWITTER炒既走晒去IG (THREADS 係IG TEAM 整)
憑你最尾嗰句就足以收Threads皮啦
我反而唔覺得會收皮
似係Twitter大獲啲
因為ig本身個個都會用,直接link去Threads優勢大過twitter自己一個獨立平台
加上我expect Twitter有大部分users會轉去threads,除非meta又搞d好搶眼既cencorship出黎
除非抄code,唔係冇得告
唔做大個pool
根本就冇嘢想睇
佢夾硬推啲content上嚟,啲人都係冇興趣
開姐 唔一定會長用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞