Elon Musk 準備告Mark Zuckerberg 抄襲!

157 回覆
200 Like 2 Dislike
因為喺終國講版權/商標一定輸
我開Instagram 又無狂彈廣告叫我裝Threads,呢樣又幾好,無hard sell
完全唔識人用FB messenger
呢面主流係用Text (iMessage), 同facetime

班鬼仔/鬼妹自己開Group chat ,
你用Android send Text 俾人,基本上己經冇FD 做,同俾人恥笑, 更加唔好話咩FB Messenger 同WhatsApp

Reddit 有人解釋得好清楚

依家仲未有廣告 小粉紅 抖音入侵
仲係清泉
遲吓就好難講
threads成敗關鍵唔係睇朱西,而係睇twitter會唔會繼續自爆。
係中國注冊先果個贏硬
FB Twitter都無係中國出現過告鬼到咩
告返你有份
Currently, the restrictions affect a small percentage of people using the platform

只影響一小撮人
日本未必始終IG都多人用,Threads靠呢樣嘢都拉到唔少人
再加上Twitter 連環自爆,Threads有機會打過
希望有對手Elon會生性
呢半年失心瘋
條友隊到傻撚咗
極廢 Search唔到hashtags
佢夠話想買起成隊BTS啦
以apple 既性格,如果imessage 無人用,晨撚早cut 左啦
仲年年update emoji 呢呢路路咩
兩邊一擔擔
Elon 自爆極,twitter 仍然尚算自由
facebook 就有前科奶大陸
imessage 加airdrop 用嚟趕絕ANDROID友嘛
唔只歐美,之前日本有新聞話學生為左唔想俾人杯所以點都要買IPHONE,帶旺左2手市場
你估真係咁多人揀social media 會好似我哋咁需要睇政治咩,對普通人嚟講好唔好用,方唔方便係首要啦。只係Elon 唔好突然又興起亂up措施,twitter 應該仲唔會死。

至於thread 嘅未來就真係睇twitter 點,個情況算係似twitch同其他新起直播平台例如kick
雞先定蛋先既問題
如果imessage 同airdrop 無人用,自然唔會趕絕到android 用家
thread垃圾到一個點,推d不知所謂嘅藍剔人士post俾用戶睇,cls小紅書好睇過佢
但日本已經勁多人開咗,美都係,單單名人效應mr beats 開已經吸一大堆人去開
如果日本啲星都去開,twitter 情況唔樂觀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞