啲 smart phone 一開頭可以自己換電池,點解後尾變咗內置式?

287 回覆
207 Like 21 Dislike
依個post 好多人標準歪理當道理
快嘅有幾快?咁撚快仲有人買SSD? on99
SD card同ssd根本2樣嘢
咁都有得攞嚟比
on99
就係一般人唔會分,如果有128gb+sd card 256,512 版一定冇乜人買,咁賺少好多
用得大容量都係儲相/片/歌多, 內置快唔快都無分別, 但有sd card 可以無痛轉機,
我s10+ 轉note20u 512gb 一抽一插1分鐘都唔使就搞掂, s22u 轉 s23u 無sd card 直駁usb type-c最少用左一小時30分鐘
具體講,以前啲電死咗可以換舊電攪掂
而家舊電死咗就要成部換
又唔使成部機換嘅, 你願意花錢比人幫你換嘅咪無所謂
檢查費 + 維修費 + 零件費 =
計劃性報廢
apple囉,乜都第一架啦,第一部冇得換電冇得插耳筒,notebook冇usba。
濕鳩liy都好廢
當年有用 又輕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞