搞笑!今日去interview見到個大學生唔知咩叫Surename

108 回覆
9 Like 164 Dislike
surenamesurname

紅都面晒 紅都臉晒
咁都改漏 咁撚廢就行開d啦屌你老母

過街老鼠
第一次見肥絲連續幾個留言都咁多正皮
樓主假膠嚟

紅都面晒 紅都臉晒

改詞語搵書面語達人啦,錯別字都唔撚知係咩就死撚開啦戇鳩仔。

佢而家唔係用錯詞語喎,係真係錯別字喎老師

BTW 隔籬屋女人好似睇中咗我男朋友
https://lihkg.com/thread/39956/page/2?ref=ios
順便回應下你個post d錯字吖
好多下咁喎
點解老師都會錯咁多字嘅
唔知你讀過大學未呢

https://lihkg.com/thread/39956/page/2?ref=ios
好多下咁喎
點解老師都會錯咁多字嘅
唔知你讀過大學未呢

雖然肥絲係on9
但你連無讀大學都覺值得恥笑仲on9
小學雞?

紅都面晒 紅都臉晒

好多下咁喎
點解老師都會錯咁多字嘅
唔知你讀過大學未呢

清好波

紅都面晒 紅都臉晒

好多下咁喎
點解老師都會錯咁多字嘅
唔知你讀過大學未呢

面同臉點會係錯別字?
柒夠未?

另外,係人都知肥絲大隻啲假膠post全部都係copy返嚟,你第一日上LIHKG?

「面」同「臉」嘅用法係有分別都唔知

重有,copy返嚟自己唔識 proofread 再改正?
咁你唔畀樓主個post都係copy返嚟嘅?
改人d post之前改下自己嗰d先啦
笑死 成個po都係同肥絲噪

話面同臉係錯別字條友道歉未?

On9 仔
冇讀過書淨靠上網資料就會好似你而家咁
「臉」同「面」有d情況係有分別架。
「臉」一般係較實在咁指人嘅臉部同五官等等。
例如:「臉紅耳赤」
「面」就係比較抽象指事物既表面,外觀等等。
例如:「面子」
只係d人用慣咗,無視咗個分別咋,唔代表啱架,老師。
邊撚個再 quote肥絲大隻啲野

個HR叫個大學生畀個surename佢
點知個大學生畀左個first name人地
笑到我地紅都面哂 心諗又小個對手

咁人地係要sure name

你比左咩人

On9 仔

你都識話個字用法有分別。
咁關錯別字咩事?
講咗詞語搵書面語達人啦。
你再喺度糾纏都冇用㗎喎。

「面」字用喺「紅都臉晒」到咪變錯別字囉 ,佢而家唔係錯用詞𢑥吖嘛傻尻。重有你上面大大張圖話冇分別架喎,廢柴
痴能線 肥斯刀甘哆證平

On9 仔

你都識話個字用法有分別。
咁關錯別字咩事?
講咗詞語搵書面語達人啦。
你再喺度糾纏都冇用㗎喎。

「面」字用喺「紅都臉晒」到咪變錯別字囉 ,佢而家唔係錯用詞吖嘛傻尻。重有你上面大大張圖話冇分別架喎,廢柴
一個post 就俾肥屍user 做返起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞