定期存款邊間好? (27)

994 回覆
7 Like 1 Dislike
唔係要新資金??
今個月如果佢balance 係50 萬, 新資金咪30萬, 咁大富翁就可以做30萬
想問下我上轉做左渣打馬拉松去到7月3日,

我見佢條款係
"閣下的存款餘額連同利息將於優惠期結束後的下一個工作天存入上述的扣賬戶口。同時,閣下的「高息馬拉松活期存款」戶口將被關閉"

但係點解去到今日4號我個馬拉松戶口D錢未去番綜合戶口既? 係未我理解錯, 咁我郁唔郁得D錢
佢用另一個戶口lock死你筆錢
中途有出冇入
#736有答案
即好似渣打馬拉松咁?無得中途再入錢? 只可以禁錢走?
但係現鈔入銀行唔會收手續費嗎?
THANK 巴打
即刻轉出黎再轉入去再做過
fps
睇銀行, 我見hsbc 冇limit, boc就每日5000U
scb chats 轉帳要收錢所以唔考慮
其他銀行自行google外幣現鈔存款費用 同埋 chats轉帳收費
剛剛已收到果3日息+錢轉番戶口 可以起行了
我都見到舊果個馬拉松戶口冇左
有冇月開citi bank 巴打
想問網上銀行轉比第三者
加左登記人後
係咪即時提高個金額到1m?
請問base rate 係邊到睇?搵唔到
IB太把money market fund, 點解要將啲錢轉黎轉去...
你唔講我都唔知原來IB有money market fund
以為淨係得ZA bank/citibank 果D先有
之前開左永隆ac嘅巴打,有冇收到實體提款卡?
vmfxx,swvxx,sprxx,inaxx,vmvxx,prtxx,ippxx,mjlxx,spaxx,vusxx,pinxx,prrxx

十鳩幾隻
點玩法?
有唔同嘅

ib 唔係隻隻免transaction fee
ZA, fusion bank 都可以做到即日朝早贖回即日到帳, 管理費都唔貴(大成嗰隻0.19%)
ib 轉美金出嚟實際收唔足, 有銀行fee

ib 好處係如果贖回之後係買美股, 債券, 外匯會更加方便
同埋 貨幣基金公司大型同出名好多(感覺安全啲)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞