定期存款邊間好? (27)

994 回覆
7 Like 1 Dislike
USD 黎講,算係好低,唔抵做
馬斯克與朱克伯格決鬥 各自搵格鬥高手陪練積極備戰
https://lih.kg/3428568

輸果邊股價會唔會大跌?反之亦然
錯post
問左 一個月8%上限50蚊息
上限$50息真係多L謝。。。
尋日仲係4.05 3 個月
4.15先夠人做啦 有幾間行4.2起跳
咁之後入多過開頭存款個數,得唔得
唔得,只准出,唔准入,要開一個新
姐係放7600左右
GIMMICK野
轟晒落富邦 4.5
我有筆中信大富翁30/6到期
之前有睇過巴打教路,可提前1日轉走筆錢,下月可當新資金再玩新一輪大富翁,同埋我29/6轉走,只係冇左呢1日利息,正確嗎?

請指教,thanks
筆錢係定期戶口
你點網上轉走d錢
唔係好明,都係唔郁佢, 不過謝解答,

14. 登記期完結後,任何存入到登記戶口的新資金均不可享額外年利率優惠。合資格新客戶或合資格現有客
戶於 2023 年 6 月份大富翁存款推廣之登記期完結後從登記戶口內提取資金,可享額外年利率的合資格
新資金將會/有可能減少。

https://www.cncbinternational.com/_document/personal/credit-cards/tc/monopolydeposittncs_tc.pdf
大富翁係活期 好似馬拉松
是的。 咁你就可以唔駛過冷河 參加下一期大富翁
大富翁1.48+2.08+6.88 /3
仲低過3個月既4.15%
有咩好。。。
你仲未加0.75%基本利率呀
icic
唔緊要, 我唔會好似某d 人 咁串串共。
大富翁定4.15 3個月好?
唔識計 求教
感謝🙏🏻
補充番:中信
唔敢講咁多 費時俾人話小朋友

全期係4個月 但3個月回報係最好。因為第一個月利率會拉底全期回報。 第一個月建議如下

1)citi 做1個月定期,雖然最近回落 但依然無銀行一個月好過佢。
2)一係ZA 活期 今日收到佢3%活期加息券,連埋基本總共有3.3% (頭30萬資金) (不過唔知係唔係人人有)
3)去mortgage link (如有物業供緊)
算吧啦總之加多兩次就完啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞