ive 去台灣表演 hea到

181 回覆
68 Like 117 Dislike
咁你就咪屌人哋屌ive啦戇鳩 自己又走去屌其他團

俾錢睇嗰班都未屌 仲完全收貨好滿意 辛苦哂佢哋
你呢啲叫冇嘢屌搵嘢屌 傻閪
佢講果個識普通話嘅假韓人
小粉紅:指稱她的爺爺是山東人、大伯父在華僑協會,張員瑛的爸爸開中國餐館,一家人都未入籍韓國,因此張員瑛根本就是中國人而非韓國人,身為中國人的張員瑛把鳳凰髮簪說成是韓國的,根本就是「數典忘祖

用字係睇個人㗎啫 你鍾意用台灣口音講支語都得 而家好多台灣人用小紅書講支語啦
等於american同british都有唔同嘅用字preference 但冇規定你一定要用邊啲字
你啱 山東人唔洗識
有留意kpop都知出道必定要練itnw
都cover過但搞所謂fan concert都唔播返出嚟
反正美美地見到人就收貨

https://youtube.com/shorts/yDE6nYH0DSY?feature=share
真係咪撚去 淨係fans都夠位坐 咪撚爭 thx
公道講句
寫明 fan concert 就一定係fan 屎向
路人入場睇肯定覺得無聊
dive 入場就算 Liz 企定定嘟咀都覺得好正

利申 Dive, 坐VIP 位
梅西原名梅建國,四川廣元人,自幼隨父母移居阿根廷,2022年12月18日,梅西登頂封神,祝賀梅西。
咪係
點會真係有人認真邊個係prom queen
但我有睇埋佢哋錄音室錄歌嗰條片,仆街佢哋又唔係唱唔撚到㗎喎,但就係開live永遠都唔開咪,咁樣叫咩歌手?
唔唱得自己嘅歌都可以cover其他人嘅歌
佢哋dance cover kill this love播原唱 連自己錄音開咪都費事 個舞又係照copy and paste自己編少少舞又費事
https://youtu.be/zh3aAHISP0g
對比隔離nmixx開咪自己編舞 ive真係應該自愧不如
錄音室逐句逐句錄
唱100句拎幾句唱得好既再剪落條片度
走音嘅永遠收起哂
講緊係啲字嘅讀音唔係個用字習慣
例如蕃薯兩個字無論係大陸人定台灣人都係一樣讀法 至於你習慣點叫蕃薯呢樣嘢係你嘅事
人哋叫地瓜㗎 廣州先係蕃薯,所以你唔覺。要睇中國邊個省㗎!
你究竟明唔明個point係咩
講緊蕃薯呢兩個字無論你係用普通話定國語都係讀fan shu,唔係問你蕃薯呢個物件點樣叫
講緊讀音你又扯到去叫法 成舊薯咁撚樣
你學語言還學語言,但真係去到住就唔同㗎!
以為係香港學英國英文就去到英格蘭就一樣用到個語言先得㗎!唔同文化就唔同,要重新學習當地嘅英格蘭英文。
咪以為係香港學英國英文就去到英格蘭就一樣用到個語言先得㗎!

去新加坡住,你都要學Singlish啦!如果唔係點聽得明?點做生意?
不然啲人點知中國妓女扮日本妓女?
點知中國大媽扮台灣女人?
就係唔同文化搞成囉!仲講乜四聲?
差唔多嘅語言唔代表人哋一樣嘅文化。
年中都有唔少中國人扮新加坡人啦!你哋唔留意唔代表無。搞到啲新加坡人出國都要放個證明國籍嘅(護照)係身上,費時被人以為係中國人。
其實真係可以 我而家就喺英國 住咗咁耐都完全冇溝通問題
識啲住喺度嘅美國人都冇話覺得有問題
而且你根本錯重點 講極你都唔明個point
歌手定Dancer 嚟?
你得閒返中國唔同地方住,真係唔係你想像中咁統一。
你就係返中國
我喺度住得好去大陸jm9
喺度同你講真係嘥氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞