第一次度inbody有冇巴打識睇?

73 回覆
1 Like 13 Dislike
控制飲食,慢慢就會落,減左一段先再做運動囉,而家跑步你傷腳,一係你就去遊水就可以同時進行
係咪依家主要做大肌群嗰啲動作?
因為個人比較重 做深蹲既時候feel到膝頭有啲痛 仲應唔應該做?

另外想問下cardio係咪要做30分鐘以上消脂效果先比較好?
食完野先去磅 見好多人都話唔係特別準
我去到gym room見到啲大隻佬就好怯場 所以唔係好敢去gym room 做gym好似好大壓力咁 去到唔識做啲動作 好似亂鳩咁黎 學生無錢請pt 身邊啲fd都係學生 比較少經驗

另外想問下健身前途點樣?練大隻做pt?定去比賽嗰啲?
所以咪上黎請教各位Ching
上面講左 由細到大都肥底 肥人要負重行所以肌肉量會比正常人多
你想我點樣prove?
做任何動作feel到痛既都唔好做啦
一係動作唔岩 用錯力
一係體重太重對膝頭負擔太大
兩樣都係唔好

cardio keep到既最好都做30分鐘以上啦
最好你心跳會去到你最大心跳既70-80%
可以google下 「脂肪燃燒區間」(fat-burning zone)

建議行斜路跑步機 / 游水
同埋要減肥最重要控制飲食 繼續食肥野跑幾多都無用
每日keep track住自己個體重
咪扮野啦屌 冇做過gym 會有41 肌肉量??
第一點就 大家都有瘦過 肥過 無人會睇唔起你
只要你啲gym manner做足 唔好霸機霸櫈太耐無咩人會搞你 做完搬番好啲餅 抹下櫈

無朋友既就睇多啲YouTube 學野 好多個channel都教到你
外國既就 Athlean-X
蛆國既就 卓叔增重 Shuaisoserious
我都會睇 特別後面個個啲片幾好睇 講好多生活上有關話題
通常有注意飲食嘅 gym bro
body water, protein, minerals 都會超過呢個 range

過 40 smm (120) 更加係要有咁上下訓練年資先有

至於肌肉方面就上身弱啲, 下身反而較強,
睇得出曾經有運動習慣, 有做開彈跳/爆發力嘅練習
core 都唔差

waist hip ratio 0.92 即係肚腩唔係特別大

新陳代謝成2000,冇做運動都代表你有勞動
假膠死全家
唔該Ching
你係最有心機解答我
而唔係側疑我既人
無乜必要呃你 你細粒唔代表個個都細粒
你想睇咩?比個肥仔波你睇?
無注重飲食 不過食好多野 女朋友唔食既我都幫佢食晒 不過我自己食量都比較大
我無乜做過gym 成身無好明顯既肌肉線條

中學玩過下籃波 都有一兩年無玩 當時都無玩得好密
而且無特別練腳 但由小學開始小腿都比一般人粗好多好多 我小腿大腿都係好粗

唔識睇waist hip ratio 但個肚有好大一舊肚腩
沒問題 如果我呃你我死全家
呢樣真
未做占之前剩係識打機
18個月
INBODY幾錢做一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞