[Mnet]《IDOL SCHOOL》討論區(2) 掛名育成計劃 守護實力派雪寶

1001 回覆
18 Like 6 Dislike
小惠知憲智娜呢啲我最多都係唔識欣賞 但Jenny真心乞人憎

得罪講句 個人覺得佢係最樣衰果個

不嬲
宋荷榮都似穩陣出道 咁多週都排頭九
智媛要頂住啊 跌到第八
海仁再唔係idol school 到出道都唔知可以點

參加101s3

好有話題 mnet實會咁利用佢

今次點都出到道啦

應該好危,今次第6因為有上升3位劵
d票冇多到
宋荷榮都似穩陣出道 咁多週都排頭九
智媛要頂住啊 跌到第八

睇錯左 原來智媛跌出頭九
白知憲好樣衰

屌我都覺 越黎越反感唔知點解

韓仔可能覺得要小剛咁既樣先叫靚

屌唔想佢出道
好想推恩英入組

理想- 智媛 海印 荷榮 彩瑛 natty 智善 恩英 賽綸 娜京

似樣啦
差natty 恩英同智媛
下集要上返頭九啊!!
海仁再唔係idol school 到出道都唔知可以點

參加101s3

好有話題 mnet實會咁利用佢

今次點都出到道啦

應該好危,今次第6因為有上升3位劵
d票冇多到

覺得今期拎上升劵無咩用 反而令到d 支持者鬆懈左

真係好靚

真係好靚

睇完佢跳hush迷上左佢

真係好靚

佢同前yg條女 感覺上係最少anti

真係好靚

其實智媛都係 真心希望佢可以出道
小惠知憲智娜呢啲我最多都係唔識欣賞 但Jenny真心乞人憎

得罪講句 個人覺得佢係最樣衰果個

不嬲

佢做左啲咩黎 無睇live

真係好靚

其實智媛都係 真心希望佢可以出道

好想同智善BB瘋狂煮野食
海仁智娜恩英瑞妍彩瑛智媛
有齊呢6個追硬呢團
不過智娜恩英基本上無咩機
有齊呢6個追硬呢團

我就智媛 荷榮 彩瑛 智善 Natty
有呢五個就夠
有齊呢6個追硬呢團

我就智媛 荷榮 彩瑛 智善 Natty
有呢五個就夠

我愛李彩瑛
Rough嗰組唱得好難聽
特別係好似有情果個 唱得好勉強

所以咪最低分

奎利豬唱得幾好聽

奎利豬唱得幾好聽

你講緊邊個

我都覺得唔好聽,但係大陸班人話依組唱得最好
金娜妍算係正常(個名唔知岩唔岩)
但係金娜妍去到高音果part
wo wo wo(C5) wo(Eb5) yeah(Eb5長音強聲)
去到第三個wo已經好突兀,去到yeah
已經唔係一般既擠壓可以形容
高喉嚨, 喉嚨關閉, 過度擠壓喉嚨就一定走唔甩,仲可能有d我聽唔出既問題,
出黎既音色非常薄,擠壓,音量又小。
d人仲可以話有力量過原唱

唔係話原唱冇問題,都有d高喉嚨同擠壓,但係唔同level囉

奎利豬唱得幾好聽

你講緊邊個

gyuri喎

笑眼無idol school課室啲白燈射住真心唔靚wo
依個節目既唱舞台我好懷疑係咪真正既live
強烈懷疑係錄好人聲再係現場咪嘴,
唱歌好似完全唔受跳舞既影響,
就算係修音都好難做到咁既效果。
亦都好難相信一班比人淘汰出黎既練習生同普通人可以係短時間之內練好歌舞仲要係唱跳。唱跳既穩定度比大多數既現役女團好。
就算係ioi成班練習生出黎既,仲要係精英添,最後出道既唱跳水準亦唔好得去邊。

btw頭幾期已經有人質疑過,因為有d 舞台係似咪嘴失敗,姐係假設個音有3秒既,唱左2秒已經放低左支咪,就算修音都冇乜可能修到冇聲變有聲。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞