警察招募日 警員薪酬:港幣22,410–35,860

85 回覆
2 Like 103 Dislike
考過兩次都肥fib 係咪比警犬更垃圾
垃圾先做
之前參加同學聚會 發覺都幾多人做差佬
但做差佬既 全部都係以前最壞既學生
食煙 , 走堂 , 打交 , 呃蝦條 做齊

其實呢d 先係最撚醒

唔計每年跟通脹加薪,人地中6畢業做差佬,到你大學畢業時佢地已經搵緊24.5k了,仲搵多你幾年錢,分分鐘可以成家立室,大學友仲要還學債,都唔知邊個先係垃圾🙊

搵我多錢就唔垃圾,咁CY咪成個政府入面最唔垃圾果個

唔講錢咁講咩呀,講心呀?😂
醒下啦

其實屋企有少少錢自己讀書ok又使乜做狗成世做散仔
做多幾年人工起碼高過你班on9一個double
利申私樓hku undergrad
原來已經2萬幾。。
好唔甘心。。。
有屋企人咬老綜讀ive唔使錢,而家考差人就二萬幾
我就幾經辛苦讀完8大degree
freshgrad先萬幾

呢d先最醒

唔計每年跟通脹加薪,人地中6畢業做差佬,到你大學畢業時佢地已經搵緊24.5k了,仲搵多你幾年錢,分分鐘可以成家立室,大學友仲要還學債,都唔知邊個先係垃圾🙊

搵我多錢就唔垃圾,咁CY咪成個政府入面最唔垃圾果個

唔講錢咁講咩呀,講心呀?😂
醒下啦

其實屋企有少少錢自己讀書ok又使乜做狗成世做散仔
做多幾年人工起碼高過你班on9一個double
利申私樓hku undergrad

邊行咁好pay
不過其實你繼續講打工賺錢你點都係輸
你話自己升職搵100k 警犬一樣有得扎 人工一樣跳得好撚勁
當兩個18歲既人

一個今年入去做...每月儲15K,四年720K, 月入25K, 首期都比到
一個讀U 垃圾科, 四年後 負債10萬學費....月入12K
岀賣人格尊嚴都做
不如做鴨比人屌屎忽賺得仲多

代表你係人
垃圾先做

其實呢d 先係最撚醒

真係識親最差嗰啲同學都係去做
大學有師兄畢業直接考到督察

起薪好似差唔多 50k
老老實實見到大家回覆得淡笑
笑鳩人話鳩警犬 但係自己隨時連2萬都無

原來人工高過佢地先可以笑
宜家黑警個朵咁好嫁原來?
係咪我要同佢地一樣係差館姦埋人先有資格屌9佢?
利申夠2萬

考黑警就死全家啦垃圾
咪同我講為生活乜乜77
我雨傘前讀埋course操埋體能差報名
做好準備但自雨傘後再無諗過做黑警
見親就屌
明知係份仆街垃圾工都照做
呢個社會係咪除左黑警就無工做?

利申夠2萬

笑貧不笑娼
咁多人要甘佢老母嘅

利申夠2萬

笑貧不笑娼

做人為左2皮野冇晒骨氣

考黑警就死全家啦垃圾
咪同我講為生活乜乜77
我雨傘前讀埋course操埋體能差報名
做好準備但自雨傘後再無諗過做黑警
見親就屌
明知係份仆街垃圾工都照做
呢個社會係咪除左黑警就無工做?

仲有Aco,入境,海關 三大熱門職業😉

毅進比較少人考到呢幾樣wor

笑貧不笑娼

做人為左2皮野冇晒骨氣

高登仔覺得無骨氣姐
大把街外人覺得做差佬搵錢多叻仔
大把女鍾意差佬

做人係為自己家為人地點睇你
對我黎講
骨氣好重要
928果日我就同自己講左
如果我考黑警即場仆街死

利申夠2萬

笑貧不笑娼

做人為左2皮野冇晒骨氣

高登仔覺得無骨氣姐
大把街外人覺得做差佬搵錢多叻仔
大把女鍾意差佬

鐘意差佬定鐘意差佬份糧呀...
垃圾先做

唔係可以做咩。
識個人以前中學上堂吸毒,而家都去左做黑警
垃圾先做

似你咁撚毒咪做工程狗囉

利伸:工程狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞