警察招募日 警員薪酬:港幣22,410–35,860

85 回覆
2 Like 103 Dislike
做警,唔扎職要幾多年先去到頂薪三萬五?

咪每年跟point跳

跟point跳之餘 公務員年年加人工 再最少紮到3柴 好吸引其實真係

利申:唔會考
垃圾先做
之前參加同學聚會 發覺都幾多人做差佬
但做差佬既 全部都係以前最壞既學生
食煙 , 走堂 , 打交 , 呃蝦條 做齊

唔做就笨啦

佢地讀書時玩到盡 而家又逗高薪 得閒仲有示威者打
又有女屌下 幾撚爽
甘心做狗咪去做囉
垃圾先做

唔做就笨啦

又有女屌下 幾撚爽

我地中學都係,成班垃圾去哂做狗
做人好地地點解要做狗

唔做就笨啦

又有女屌下 幾撚爽

唔計每年跟通脹加薪,人地中6畢業做差佬,到你大學畢業時佢地已經搵緊24.5k了,仲搵多你幾年錢,分分鐘可以成家立室,大學友仲要還學債,都唔知邊個先係垃圾🙊

太對。
垃圾先做

唔做就笨啦

又有女屌下 幾撚爽

唔計每年跟通脹加薪,人地中6畢業做差佬,到你大學畢業時佢地已經搵緊24.5k了,仲搵多你幾年錢,分分鐘可以成家立室,大學友仲要還學債,都唔知邊個先係垃圾🙊

搵我多錢就唔垃圾,咁CY咪成個政府入面最唔垃圾果個
負計
垃圾先做

咁高人工其實幾抵,相信有班人唔做警察就會作姦犯科搵食(雖然黑警都會),兩萬蚊既可以解決一些治安問題又可以搵人幫手維持治安,幾抵。
仍然有大把女俾佢地屌

sad but true
老老實實見到大家回覆得淡笑
笑鳩人話鳩警犬 但係自己隨時連2萬都無
垃圾先做

唔做就笨啦

又有女屌下 幾撚爽

用搵錢幾多去批判一個人垃唔垃圾
this is hk 笑貧不笑娼
利申 高人工過呢d散仔
老老實實見到大家回覆得淡笑
笑鳩人話鳩警犬 但係自己隨時連2萬都無

同自己搵幾多有咩關係
你就真係得啖笑喇
咩都只係計搵到幾多錢就得
咁如果你係認同呢個觀點講多都無謂啦
香港,最柒就係呢D眼界
同信奉搵錢大哂果種人
做狗死全家
咩都只係計搵到幾多錢就得
咁如果你係認同呢個觀點講多都無謂啦
香港,最柒就係呢D眼界
同信奉搵錢大哂果種人

香港人不嬲咁低質 劣根性嘅野mit唔甩
原來已經2萬幾。。
好唔甘心。。。
有屋企人咬老綜讀ive唔使錢,而家考差人就二萬幾
我就幾經辛苦讀完8大degree
freshgrad先萬幾
香港再係咁遲撚早玩完
學識,能力,對社會貢獻度同人工不成正比
以後個個細路攞正牌唔讀書,一中學畢業就考警犬
成個社會競爭力下降
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞