[MIRACLE] Oh My Girl討論區 (63) 港女0618生日粗卡 新劇大發 | 已揀主打歌 夏日CB?

1001 回覆
8 Like 2 Dislike

次次見到呢2首歌都驚
selfish係地獄級
I want you babe I want you.
我覺得Selfish 好過Real Love
Selfish 係地獄級煩嘅話,Real Love 係地獄級無聊

同埋Selfish cut走曬 I want you babe I want you 同埋 森森森森森森森 嘅話,一定唔會差得去邊
森森森真係太趕客
上次drip唔做主打真係吹脹
monotree作親既歌都有水準,一向Bside佢先係主打
呢首好聽得嚟又有本身團風格
花茶
OH MY GIRL迷你9輯主打歌《聽見夏天(Summer Comes)》是能夠感受到最火熱和最涼爽的夏天的OH MY GIRL牌夏季歌曲。 在聽到心愛的人聲音的瞬間,這首歌描繪了等待已久的夏天到來的心動,充滿了OH MY GIRL特有的令人心情愉悅的能量,讓人預感到將誕生負責今年夏天的另一首名曲。

以清爽的線條突出的以Funk爲基礎的舞蹈流行歌曲《Celebrate》、按照OH MY GIRL獨有的方式表現唐突又活潑魅力的《我的Type》、將離別後抹去陳舊的感情比喻成洗衣服的《Dirty Laundry》、講述美麗又堅韌的花開來的OH MY GIRL自傳故事的《Paradise》、今年4月爲紀念出道8週年而先公開的粉絲頌,收錄了全體成員親自參與作詞的《奇蹟(Miracle)》等共6首歌曲。
話說Universe執笠有人將Universe d短片同綜藝全部放哂上黎 不過無字幕
https://www.youtube.com/@omguniverse/videos
記得上次real love teaser都唔差架 點知淨係得嗰句好聽希望今次唔好炒車
唔好燈啦
https://www.youtube.com/watch?v=C7Tf-kMNmlM

我記得果陣一出已經覺其他歌好聽過real love
kiss & fix ,sailing heart
Real Love隻碟好多首都好高質
衰在揀咗首最最最最普通嘅做主打
2星期後:Summer come隻碟.....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞