居屋裝修入

69 回覆
0 Like 14 Dislike
新屋裝修 最近因為某啲原因要拉低呢種去水喉2吋左右

想請教下巴絲 咁做後果會點?會唔會因影響大廈外觀而被迫還原?
就咁睇成單野
要鑽一鑽外牆 然後拉低條喉 最後補番上面個窿
都想知居屋鑽外牆會唔會犯法或者有後果
本身都咁樣點影響外觀
改居屋外牆喉管位置,係人都知唔得

你直頭郁埋成條喉,居屋啲喉間間都一樣,樓上樓下一望就知唔同咗

就當真係管理處同樓上樓下都唔知,過咗骨

如果之後爆水管或者漏水,啲人一check就知你郁過,上庭你賠都賠死

中肯 我驚比佢揸正黎做啊
你都係問管理公司啦,到時你做左要你還原又一筆
管理公司實話唔得
到時話得跟住有手己變相佢要負責任
影響外觀唔係講核唔核突,係講緊有冇郁過大廈嘅外牆設計
有手尾
想問下 咁如果係橫喉去水要維修 係咪都係管理處要包?
只可以講,你報上去佢一定話唔得

你只可以偷偷咁做,博人唔知

你祈求之後冇漏水,或者爆水管

如果唔係樓上樓下知道你改動過大廈外牆喉管,claim到你破產
睇公契,多數都係業主自己出錢
巴打 多謝你嘅意見
犯法就唔會,不過點解要咁做,裝浴缸?
裝修師傅個廚房地台做低左 然後佢就直接封左算
但係我想要番個去水 如果第時爆水喉冇咁大鑊
個裝修師傅自己柒咗,唔想蝕錢梗係咁同你講

仲要直接封咗佢算數,咁冇責任感

佢就梗係想你直接做低條喉,反正之後有咩事

樓上樓下要你賠錢,你都唔會搵得返個裝修師傅要賠償嗰時就口同鼻拗
你圖呢個係企缸去水,你住屋地台追平?
入左紙未
圖係示意圖黎 實際廚房去水黎 廚房地台改到低過之前 結果原本個去水就用唔番
未啊 煩惱緊點做
屌 我都以為係樓主條戇鳩自己要求
升返高自己地台
佢話開放式廚房封左地台去水好正常 唔肯包
咁即係你打左廚房果兩吋地台,如果唔追平全屋其實冇必要打,咁你依家地台面同個去水吼差多?廁所有冇打地台?
同埋佢講你老母生左你出黎封返佢自己個閪係好正常
屌撚到佢執返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞