定期存款邊間好? (26)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
未來既野無人知
我4.2
你citigold就即打即駁唔洗點等
我曾經都做唔到,去過分行問

原來我以前曾經取消所有花旗戶口,再開過,咁電腦記錄我有兩個貨幣理財戶口,而佢個on居system係會default 做定期係我第一個戶口(陳年戶口,已取消),咁當然做唔到定期

解決辦法亦好簡單,你留意下你做定期時,第一個field(通常無人理)叫做定期存款開立戶口,你㩒入去,揀番你現有嘅戶口就可以online 做到定期
永隆網上開戶?做到到期?

新聞話招商永隆上調9個月港元定期存款息率至高達4.7厘,起存額為10萬元
係wor ching 好勁
睇app唔見有4.7
請問有幾多?
Same 4.2
地底泥4.2 都要食 無一間銀行俾到一個月咁高息
匯豐上調特選大戶定存息 存息今年首破5厘

臨近半年結,港銀定存隨拆息颷升。匯豐昨日調升特選大戶的定存息,3個月定存息達5厘,為現時全港同期存息最高。6及12個月定存息則亦調升逾0.3厘至4.97厘及4.91厘,起存額為50萬元,新舊資金適用。匯豐指,該行會考慮不同因素適時調整定期存款息率,並會按情況向個別特選客戶提供優惠。

至於尚玉客戶及卓越理財客戶,3、6個月定存息分別為3.3厘及3.4厘,匯豐One分別再低0.2厘,不設12個月定存,起存額為1萬元。

https://finance.mingpao.com/fin/instantf/20230621/1687345318363/%e5%8c%af%e8%b1%90%e4%b8%8a%e8%aa%bf%e7%89%b9%e9%81%b8%e5%a4%a7%e6%88%b6%e5%ae%9a%e5%ad%98%e6%81%af-%e5%ad%98%e6%81%af%e4%bb%8a%e5%b9%b4%e9%a6%96%e7%a0%b45%e5%8e%98

想知點樣可以起存額50萬都做到大户
我估都係尚玉 先有資格
睇黎個個狗衝去搞 依家分行開要預約 下星期先有期
又升左
睇pin
9個月4.7
一年4.6
你指分行開戶口定分行做定期
早幾日先係渣打做左半年4.4
咁係咪7左
上網搞 差唔多兩星期都冇消息。。
4.4都ok啦,我而加諗住4.2都鳩衝,
DBS 半年先等4
你有更好offer? 點解覺得柒
下個月肯定加P
shitty仲高
5% 1個月 ? 你係 天選之人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞