定期存款邊間好? (26)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
邊個講?
一定係話銀行係咁多就咁多
暫時睇 4.4應該max?
大陸個d 銀行 有暗盤
不了
用開citi 果d 唔好話幾球,幾千個都無情講
但我其實唔想up 做私人理財 拎錢走又要請日假去分行downgrade on99 咁哂一日
我都諗住大富翁
有冇巴打上年12月今年1月搞咗恆生
嗰陣有個升prestige優惠
keep到1m 3個月定4個月就額外派6000
terms好似話9月30號先派個6000
有冇巴打知係咪要keep住個prestige先有資格
全新客戶尊享額外年利率高達7.28%
現有客戶尊享額外年利率高達6.88%
呢個好似係最高
一定係
有冇經驗係r到prestige 50萬就ok
息口太低keep 100萬真係蝕比佢
諗緊過走d錢跟住keep得50萬做定存算
定係戶口1蚊都唔keep扣唔到錢到時10月收到6000即刻射走再downgrade
有時特選就係揀啲冇錢既戶口
吸引你放錢落佢度
本身都放左錢,仲俾特選你做咩
可能係因為我成10幾萬卡數呀
無情講咪拎錢走,easy
渣打新資金定義
https://av.sc.com/hk/content/docs/hk-selected-td-tnc.pdf

「新資金」是指在開立指定戶口當日及前4個工作天(不包括星期日及公眾假期)由其他銀行存入合資格客戶於本 行戶口之資金:

(i) 透過現金、其他銀行支票/本票、本地電子付款(經由即時支付結算系統(RTGS)結算, 又稱結算所自動轉賬 系統(CHATs))、以快速支付系統「轉數快」之資金轉賬或電匯由其他銀行存入本行戶口之全新資金;或

(ii) 於本行兌換之任何貨幣;或

(iii) 以下投資或保險產品贖回資金,包括股票掛鈎投資、債券投資(債券及結構性票據)、保險、股票及基金。

新資金不得為本行續期之定期存款、本行戶口轉賬或於本行「高息貨幣掛鈎存款」、「結構性存款」及「貨 幣循環存款」到期日轉賬而得的資金並扣除在計算期內所有已開立的定期存款戶口及「高息馬拉松活期存 款」戶口之存款本金總額。

咁睇今日拎走,即日從另一間銀行 FPS 入返都計新資金。
我都諗緊做welab,唔想煩
50萬結餘收$40
50萬以上收$340
我本身諗住由得佢扣我幾百蚊,因為攞去第二間銀行做100萬新資金開戶點都好過喺恆生做短期低利率嘅定期
永隆
9個月4.6
12個月 4.55
for new customer only?
係,6月新開戶 優惠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞