「孔子」真實身材曝光,肌肉堪比阿諾舒華辛力加,竟是個絕世猛男!!!!!!

159 回覆
33 Like 264 Dislike
好耐無見過d咁癲既post
成個銀河守護隊入面個destroyer drax咁
好似係去到宋朝先分文武官
利申:唔知有無記錯
呢個po少顛笑到肚痛
以德伏人
話哂孔子啊爸係將軍,七十幾歲仲生到孔子,做將軍仔基因已經贏咗其他人
而且孔子晚年周游列國、餐風露宿,身體差啲都隨時係途中病死。佢可以一路行落去,身體差得去邊
你都啱

所謂重文輕武其實唔應該怪哂落宋太祖,由隋文帝楊廣要關隴體系收皮、搞科舉制嗰陣已經開始出現類似重文輕武嘅效果,「建議」任何軍職人員再用以前內亞部落講默契、圍爐內定,全部人一齊做題考官職

職場做嘢當然唔可以用人唯親係現代人嘅經驗,但打仗嚟講好致命,你啱啱同啲伙記熟落咗轉頭又有第二個人頂替你,啲「黑話」又要學多次會冇乜效率

官僚嘅惡夢成真就係內亞蠻族武士引發安史之亂,到趙匡胤嗰陣就正式揸正嚟做,趙宋士大夫認為中原搞成咁慘最衰都係你哋班蠻族,楊氏家族傳奇人物楊業其實都係漢化胡人國度由低做起,士大夫睇佢哋唔順眼就用計誘導佢去契丹人勢力範圍送死
重文輕武其實唔應該怪哂落宋太祖,由隋文帝楊廣要關隴體系收皮、搞科舉制嗰陣已經開始出現類似重文輕武嘅效果,「建議」任何軍職人員唔好再用以前內亞部落講默契、圍爐內定,全部人一齊做題考官職
貼埋哂啲大陸農場文
連登真係沒落
一個自小無父、無兄嘅人
卻叫世人要父子、兄弟等分尊和卑
fyi 李白係詩人加刺客
屌 以為終末的女武神
機界賤種隻畜生專貼垃圾
第一個回覆就咁樣 我睇撚咗乜
又真係幾大隻
子曰:學而不思則罔,思而不學則殆。
翻譯:你學我的武功不學的我的思想就會迷惘,你學我的思想不學的我的武功就會被打死

睇到呢句笑出聲
霸氣孔子
加埋子路你根本冇得唔聽
古代唔打得又點可以周圍走又無事啦,唔驚被山賊殺咩
子路 二千年前嘅好勇鬥狠爛仔
呢個post 啲人係咪食哂weed
啲留言睇到r哂頭
乜嘢嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞