[24 Heurs du Mans] F1 2023 西班牙站 賽後討論區 2

848 回覆
0 Like 7 Dislike
架GTE去到slow zone起點收唔切隊左落#7同一架LMP2
果架仲有係488
GT唔係本身已經係production car 再改咩
改極都有房車嘅框架框著,技術向唔到上發展,而hypercar 嘅技術係可以向下發展?
gt本身就用左super car技術
hypercar係未來可以值入super car/量產車科技
Hulk
係,但有機會因為GT3而改動街車
近年既例子就係911 GT3廠車將頭避震由MacPherson strut改成double wishbone, 街車版GT3就得益左
賽車三大冠
Hulk:1
叻:0
#50號比賽期間比石仔打穿液冷散熱所以整左好耐

如果無運既話#51都可以衰同一樣
老老豆豆就算唔射出街都未必贏到 一直都係講緊可唔可以用最後個 stint pit strat cut 到拉利前面捱到完場
開賽前9日先加磅 明顯豐田個 pacing 係唔夠拉利 豐田又冇乜 reliability 問題 咁你話呢 12 kg 大唔大影響

平川亮射埋出街只係正式宣布完場 搵日本仔揸最後幾粒鐘事實係低能
但係邊有你講到豐田贏撚硬咁
唔 push 輸撚硬喎
如果last stint 俾外國車手例如Hartley先push會唔會穩陣d
成日覺得日本人last stint好危險,有前科
叻再留喺垃利時連三大嘅podium都拎唔到半個
下年LM再多啲車廠玩, 調位都贏唔到架喇
至少揸過 F1 個幾個日本人
睇黎豐田都要搵啲GTE護航先掂
啲GT馬力仲細過街車
但係而家296 296GT3同499p都係同一副engine
Toyota 一直同拉利keep 住同一圈 呢13kg差別
係bop眼中係必要 仲要Toyota 係日出仲lead 緊
如果唔係有damaged front splitter and a slow right-rear puncture to his GR010 HYBRID contender.
Toyota 真係無敵
下年整架supra gt3
crash gate 2.0
垃利主席:唔聽話,雞咗佢
因為LMH要求ICE係production-based
即係 bop 到兩隊咁近 甚至因為咁樣輸我覺得係賽例目的
不過講到場車豐田一有競爭就唔掂 就完全 discredit 咗呢架車個穩定性 戰術又冇乜大問題
又唔係好似 F1 拉利咁崩盤
定舊年GT3既AMG cross-team order
衝線都有架488喺隔離護航
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞