[24 Heurs du Mans] F1 2023 西班牙站 賽後討論區 2

848 回覆
0 Like 7 Dislike
如果推算冇錯嘅話 , 今年冠軍車大概完成320-335圈左右
2023法拉利合集:
季前: 法拉利聲稱已經解決左可靠性問題

巴林排位:Q1 黃胎起步,但出pit 無耐前翼甩件,黃胎lock up,即時嘥左套黃胎
巴林正賽:叻開賽前就要換ES, CE, 講緊呢兩件野一季23場唔罰格每件只可以用兩件。
開賽時叻叻仔過左主席上P2,但大牛用痴線tyre deg紅紅過左紅白嘅拉利都係非戰之罪。大屍真正表演時間係第41圈,叻部車又無啦啦自己擺街,說好的可靠性升級又成為笑話。

沙特:拉利堅持負升級良好傳統,唔肯定前有無古人,但應該後無來者下係第二場因為換野要罰10格
澳洲:第一圈叻俾人tap走dnf,辛斯最尾一次起步tap走alonso俾人罰5秒,由p4跌到p12,法拉利成站0分
巴庫:好似冇咩野
邁阿密:叻係fp同q都自炒
摩納哥:辛斯想過ocon但撞甩咗自己隻前翼,跟手想fake pit但冇人信
巴塞:叻排位得p19,正賽嗰陣用白軚起步但17圈就入去換紅
架拉利 應該仲有得同豐田爭P1 ?
仲係lead lap仲有機會
仲有9個幾鐘有排
兩個都唔自爆嘅話的確有得爭 , 睇數字Ferrari 係稍微快啲嘅 .
80 LMP2 AF Corse Crash
lead lap 同唔係lead lap 只係出唔出藍旗嘅分別?
唔係
因為今年SC rules改到同F1差唔多 所以keep lead lap嘅話 SC有得直接吊前車車尾restart

好似係
今年改例last hour 之前如果有SC被leap 1 lap可以unlap
啲LMP2而家竟然用硬呔

場地溫度仲未上返去喎
垃利由40秒追到8秒
架#51 拉利 pit 完之後,
lap time 突然快咗咁多,追得好快
垃利好似追到7秒內
Vanwall
爆偈sosad
波子慢一圈 依d 情況有冇機會unlap 返
Sc 係咪同f1一樣 unlap 排返順序?
陪跑陪咗成十五個鐘頭最後衰爆偈
呢隊好似成日都爆偈
前面係咩部#24 NASCAR
nascar 得佢一架
巡遊攞數據姐
1 2準備埋身肉搏
講緊佢圈都至少快Toyota 2秒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞