八字算命(回歸)

442 回覆
27 Like 5 Dislike
巴打你癸水日元生於子月冬天,急需火黎調侯,但原命局無火,火為財亦為你既異性緣,因此要靠流年大運到去把握。2026年會係財運重既一年,而且四桃花齊,睇吓會唔會有機會。
巴打,到你了,咁遲先回post,唔好意思🙏🏻
先答你問題先,你八字身旺,如果想做幕前,要有食傷、財星。咁你八字食傷係有既不過就喺地支唔透,就好似有才能但發揮唔到咁,要靠流年大運引發。財星透天無官護,易財來財去啵。發展順唔順利呢….我就會話麻麻地,黎緊十年,有某幾可能會行得ok, 但整體而言都係麻麻。再睇多十年,有機會會損譽、地位下降,加上大運無行到食傷,所以我就唔太建議喇。anyway, 戴番頭盔先,選擇在於個人,小弟意見只供參考咋
此post及以上已TG聯絡
19940122 0100凌晨 男
事業 而家份工岩唔岩自己
愛情 仲有冇大變化
唔該哂
唔好意思巴打,即刻回。
你丙火日元生於巳月,急用水黎調候,大運天干戊同你流年癸合代成火,喜神變忌神,所以工作會唔如意。過左今年行既流年運就麻麻地,真係要轉番好少少嘅運要到2027年。以巴打你自我倔強堅韌既性格,咬咬牙就過到。
搵唔到你
此post及以上已TG聯絡
此post為最後一個有緣人🙏🏻
搵唔到
搵唔到
此post及以上已tg聯絡
pls pm ag thanks

多謝大師🙏
搵唔到你
Duplicate?
你好巴打,咁遲先覆唔好意思。
你日主屬火又生喺夏天,地支半會火局成化,自我意識強旺,火爆硬頸,但亦係堅韌不拔。調候為急,要用水,原局有水但力唔夠。比劫重,剋財星,但你財都唔算弱,代表有目標會好努力咁去追尋。你行緊庚辰大運,今年癸卯流年,卯酉沖,財既根又沖散埋,易破財。建議多學技能技術去增值自己,穩打穩扎先。暫時睇應該20、22、23對你黎講係易破財同唔好既年份,明年會好番少少。
你好絲打,你乙木日元,生於冬天,寒木向陽,調候為急,需要用火。但原局得時支藏干先有,弱到可以忽視。用神為時干戊土,但被剋而無力,身旺無依。再睇你行緊既運,大運戊申,流年癸卯,戊被癸羈絆,即係你既喜用神被羈絆,用神受傷,所以今年黎講原本財運行到,但容易會被你既長輩上司/你既思想所拖累住,而且你比劫重,剋財星,建議唔好借錢比人。你為人按部就班,有主見,說話技巧、才能欠缺,建議多學習增值自己,喺大公司大機構到慢慢做上去,穩穩當當為佳。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞