尊 敬 的 用 戶 你 好 ,香 港 通 訊 處 通 知

121 回覆
230 Like 5 Dislike
講真,實名之後仲多左
佢哋知冇廣東話呃唔到香港人,所以中親招多數都係啲以普通話為母語嘅人
一係就呢d,一係就大灣區經紀,呢排真係好多混吉電話!
試過播呢段俾佢聽,佢即刻cut我線
https://m.youtube.com/watch?v=NCJlqqF_B-A&t=928s
煲冬瓜中一次都肥仔
港燦都矛錢既,開廣東話線維唔到皮
一早就已經係咁
+1 系列:

"你好,很抱歉打擾你,我是PACIFIC VIEW MEDIA(PVM)傳媒公司的影評專員,為了開拓香港影視市場,現在想向你請教幾個問題,你可以配合回答嗎?"

"Hello, my name is @%@^#. I am from Global Financial Consultants (GFC) Company LTD. Our company will do a daily paid survey for a social networking services in Hong Kong, Can you help me?"

無野ge,一聽即cut線。
你屌尻佢都冇用,有d係recording (唔識打綠音)來
試過有大灣區樓盤打嚟
我問佢大灣區啲人識唔識廣東話
識架話就唔該同佢講屌你老母咪撚再打嚟
實名際就係為左打俾你嗰陣講得出你個名,好呃啲呀
之前我話我㩒咗1字,點解唔係廣東話?佢即刻放低電話,聽到佢跑步聲,然後佢揾咗個識講廣東話嘅嚟聽,佢問我有咩幫到你?我講咗句屌你老母佢就cut咗線
「來電源自香港境外,慎防詐騙。」
"Call is from outside Hong Kong. Beware of deception."

有幾多人聽過啊屌
咁有心機

頭先收到係支那打黎
其實佢地點做到
WhatsApp果啲又係
感覺佢係hack 左啲力架既電話
然後用人電話send 野出去呃人
下次可以試下
普通話太垃圾好難溝通
某國電話有後門是常識吧
我填問卷、22 歲以上的工、約炮、打麻雀都有
H O N G K O N G 入境處 通知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞