尊 敬 的 用 戶 你 好 ,香 港 通 訊 處 通 知

121 回覆
230 Like 5 Dislike
咁你用英文試吓 未玩過 下次試吓先

Sorry I am Amercian born Chinese. Sorry to tell you that I don't know what you are talking to me. Would you please assign an English speaking staff?
咁撚多人繼續交智商稅,kk園班友咁好搵點會停
試過同佢講英文
嗰次遇到個會繼續講幾句嘅
我咪問佢who’s calling? do i know you?嗰啲
之後佢都係cup線
x2,只接聽識得既來電,其它號碼,包括冇來電顯示全部唔聽(被app擋咗)
尤其是自從老豆老母上晒天堂,好多時全日唔帶電話出街都唔會心掛掛
反正光棍一條,又唔係果d要成日望手機既人
凡係無英文選擇嘅call都可以100%肯定係假
我張上網卡登記實名之後日日收到廣告
国有化左
已經係咁
有次答完有興趣俾條撚樣煩足三個月,block佢就133 最後佢用第二個number打嚟我話唔要先肯收皮
Cold call 電話一律答有興趣

有次答完有興趣俾條撚樣煩足三個月,block佢就133 最後佢用第二個number打嚟我話唔要先肯收皮

由9 佢打

除非認得

如果唔係一律唔律聽
你有一件速遞
實名制之後多咗勁多whatsapp 騙子
見過強國d ‘社工’成個date base咁 賣個人資料
好明顯香港宜家都係咁樣
CLS, 係多過未有實名制之前
可能係佢哋自己人呃多幾條水魚充實下國庫你識條鐵咩
放加
試過按廣東話,都係普通話人接電話,問我識唔識普通話,我話唔識,即cut線
撳1字 然後佢一出聲就收線 等佢試下比人玩電話既感覺 試過收左線之後條友唔知係咪嬲嬲豬即刻用兩個唔同號碼再打過黎 不過我唔聽lu
呢d詐騙電話又唔見佢攪 無撚用
所有陌生電話/芝麻來電冇標明嘅電話一律cut
平時會屌鳩佢,有日心血來潮,個支那仔今次係講廣東話,問我咩事,有咩幫到我我話有詐騙電話想呃我,依家駁左去你度,跟住佢口窒窒話“errrr,先生咁你可以唔駛理頭先個電話,仲有無野幫到你”
呀仲有
中山地產宜家直接講普通話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞