德國21歲男子身高172cm感自卑 不惜赴土耳其接受斷腿增高手術

177 回覆
23 Like 111 Dislike
居住美國的Gibson於2016年花費75,000美元進行第一次手術,成功讓他增高7厘米。不過,為了追求更佳效果,他又於今年3月花費美元98,000美元進行第二次手術,預計將增高5厘米,身高有機會長至177厘米。
去幾十年來,醫療技術和科技已經有許多改進,但是這種手術仍然非常複雜和危險,不但要長出新的骨骼,新的肌肉,神經組織,血液和皮膚都要增長。」

而事實上,9月時大陸就傳出有一位22歲男子因自卑身高不到180公分,就接受當地醫院的斷骨增高術,結果術後產生嚴重副作用,雙腿嚴重感染,引發骨髓炎,有可能終身殘疾。 可能是這個
你講緊猩猩?
惟一優點得錢
又膠又劣
佢Lana Rhodas都食過啦
攞嚟清下腸胃姐
His body his choice?
抵做 做完無咁黑又靚仔咗
日呀,
事主自己o係twitter講個情況
大佬, 篇野幾個月見到, 係咪人人都會成日咁得閒, 一講就去周圍挖返出來俾你睇呀
恕我多嘴, 睇返條Karen拎本題目男人身高同什麼「壓迫」(女性)去比, 尋晚見佢咁講, 諗多陣, 都係唔知咩事

唔係我蠢, 而係條友non sequitur

再深層次咁討論, 咁究竟男人身高係咪真係「(雙方)自願接納(男人身高啱唔啱雙方一齊拍拖)嘅條件, 冇得同壓迫女性比」?
我想講除咗我都sort of矮之外, 我識唔少人係矮過我, 就算有女都係識落幾年/有優厚條件搭夠返, 先至維持到關係, 如果唔係搵好多嘅, 或者我有個fd乾脆就係得155高, 矮得過唔少香港女人, 個現實係直接識唔到女, 對住較矮女性都可以發展唔到

預設立場下認為只有男性/父權(我預咗食負皮)係壓迫者, 喺本題目, 我直接skip去結論, 係戇鳩嘅, 大把矮男喺任何社會(對住包括女性)都好大鑊其實

PS: 急住尿先打咁多粒字駁條友
唔多, 不過我真係識嘅德國女又真係兩個out of 六七個170up咁解啫
我識嘅港女係三四個out of十零個係170up
唔識睇, 不過睇落好大鑊
咁呢樣就要學作爺,不知幾咁自信

黃金比例嘅話應該係 1:1
以我識鬼妹+溝過(極少), 加旅行去過幾個國家觀察
1. 只講白人, 白人嘅話主要係男人高, 其實韓國人都係咁, 韓男特別高, 韓女唔係
2. 女人嘅話你高過165/170左右都係高過(任何族)過半數女人, 平頭嘅話我可以估有半數女士唔太在乎
白人嚟講冇165應該係好矮, 160或以下應該係迷你, 不過都係稍為橫過同身高港女些少
荷蘭, 「南斯拉夫」(Croat, Serb, Bosnian) 呢幾個係特別高, 不過我覺得Bosnian女好似都係165 range
之前識條女17x(烏/俄)佢話烏女人係170 range, 咁我又可以估16x烏女人係算矮
佢有晒相之類, 應該係真的。
後期係骨頭附近的肌肉溶解晒,
照MRI會照到D肌肉白色(3月24日果張相)
同樣係西方/歐洲國家, 美澳加呢三個有個特色係勁多亞洲移民, 美國就加樣Latinos多, 咁樣係稍為拉低返個平均
美/加男平均係175左右, 165-170 range你會勁似啲Latino, 所以可能係需要學佢哋bulk啲
之前都有人識講笑話港人拉低外國平均, 其實都唔係好算, 除非你confirmation bias講緊少數180up嘅北歐裔人/黑人, 而唔睇其餘好average嘅各路人種
一街印度佬/中國人/菲律賓人都高唔過你時, 你又唔駛下下諗荷蘭人好Q高咁
因為佢哋係女人
因為斷腿 患處 康復好難 加上 唔可以仲太多劇烈運動 如果突然有事故再斷 康復仲難 仲會有機會行唔到路or要輔助 為左高咁樣唔值 一個跛既 定一個矮做另一半 係女都識揀
女權撚一向都係平權為目標
係女權至上
你係女人講就講得輕鬆

上天好公平 呢句嘢難聽過粗口
Elon Musk個仔夠話呢個世界好公平啦屋企幾多身家整定
屌你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞