Lululemon CEO 炒咗幫公司報警嘅員工

155 回覆
26 Like 69 Dislike
正價買都唔貴姐

如果有員工discount就更加抵,平過Nike Adidas
https://amp.scmp.com/news/hong-kong/article/1233837/abercrombie-fitch-ceo-mike-jeffries-under-fire-anti-plus-size-policy

A&F都有講過
你認知中係另一個人有講唔代表我舉錯例喎

一時又話lululemon唔係俾肥婆著
一時又話人哋好inclusive唔係淨係俾瘦人著
你係咪有少少亂?
揀清楚你想串肥婆定學你愛牌咁大愛未?

戶外/運動服飾點會唔預你唔整污糟
即係你係嗰啲齋著出去打卡唔會點郁嗰啲人?
齋滲汗落去都夠污糟要洗啦下嘛
定你會由佢自然乾?但滲汗唔洗臭到仆街喎
我正正就係用佢背囊
更正係未洗過 唔夠一個月
裡面個內袋已經爛咗🙄
出警告信已經夠啦,點解要炒
嬲了嬲了肥豬
肥婆着到 唔代表肥婆着得好睇
你就係着得唔好睇嗰個
牙Karen 姐,我話個牌子Inclusive 唔代表法國牌子有你都着到嘅size喎
你肥到成個坦克車咁,咩牌子都着唔到
佢應該係肥到着人哋最大個size都着唔到
去開旅行咪順便買囉
就係因為你連條命都唔要先炒
想賠死我?
佢嘅背囊佢嘅袋我都用過 我攞嚟返學 行山 瑜伽做gym乜都有
入面放埋MacBook水樽咁重 都冇爛冇壞
我着過佢條invigorate去鏟林上山 都一樣冇穿冇爛
唔知你喺邊度買嘅lulu咁差啦
講起去旅行
韓國買潮牌 名牌 退稅真心平

喺香港買同嗰邊 學你話齋差20%或以上,明明同一樣嘢又要幫人交租

去旅行都係要大手掃貨
但係呢個違反人性呢,有乜理由做正常嘢要俾你炒
加拿大左膠入腦架啦
害撚死成個國家
你咪繼續FF我係囉
就算我係
我講咗咁多年body positivity會未睇穿body shaming嘅人幾虛惘咩?

你身邊一定有肥人親朋好友
大把肥人心地善良
俾佢哋知道你純粹為咗上網嘈交咁樣笑肥人
佢哋會點諗
你以為你傷害緊我
你傷害緊其他千百個人咋
傻女

你好bad vibe
唔配lululemon呢啲咁大愛嘅牌子嘅人係你
平時佢唔會咁樣覆人
好明顯你篤中佢死穴
澳洲都有類似的
有人偷酒
經理拉閳唔比賊走
跟著報警
拉左個賊
跟著經理比人炒
佢搵工會保到份工
跟著被派駐最多盜竊嘅舖
最後自己辭職
原來咁簡單笑你肥就會惱羞
關僱主咩事
香港人本身就閪
上次先有人屌個商場保安唔阻止個白卡斬人
殺雞儆猴
其實好理解員工嘅做法
個賊偷左咁多次野明目張膽當你無道
有正義感嘅人都會想出手
只可以話呢啲公司算啦
唔會體諒員工 剩係識睇錢
手則就係手則
食野係天性 咁返廚房工偷食野 係咪就唔洗炒
除非冇講左姐
要黑人先有特權嫁
陣間條友白卡一刀插埋黎就係咁先
0元購
啱,解決嘗試自行解決問題嘅人
佢要做嘅係請保安,提供安全工作環境俾員工,唔係炒人囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞