Lululemon CEO 炒咗幫公司報警嘅員工

155 回覆
26 Like 69 Dislike
員工無野撈去搶返舊公司
樓豬同樓豬quote呢條柒頭都係啱啱放監?

個問題唔係Call police
啱啱相反, 係公司指引只可以call police, 而禁止員工以身犯險阻止賊人。
可能CEO有偷嘢嘅癖好

佢好可能就係個犯
偷衫唔偷錢
都幾有趣
但係點解要炒條友為左公司命都可以唔要,然後你炒左佢
個員工死左 佢要賠巨款
好簡單既數學 啲大陸衫值幾多錢
可以為份工連命都唔要嘅肯定係戇鳩
炒得啱
賣一條賺8條左右
比人搶左call 警察落口供仲可以claim 保險
直接claim 正價
Claim完會加loading架喎
佢咪解釋咗囉
喺員工守則度寫到明唔可以confront匪徒
佢而家係遺反咗員工守則
而且怕其他人會跟佢哋咁做
如果個員工出commission 咁咪有conflict
其實個員工都係叫佢get away啫都冇做啲咩
有無Lulu lemon 睇
另外盜竊案唔上報無野,唔太影響形象
阻止賊人過於暴力,會嚇親偽女權主義者
即係佢地主要客群
乜撚嘢計數姐
就算賣珠寶都唔會戇鳩到同個賊鬥啦

周街都係cctv會驚捉唔到人咩
你估香港?
因為佢違反公司風險管理政策
個政策原意簡單講就係俾人偷野損失有限,咪由9人任偷
但員工同賊有接觸就分分鐘導致公司損失更大
炒左佢係要殺雞儆猴俾其他員工知道個政策一定要嚴守

不過個政策真係淨係識計數完全無考慮數字以外其他因素
可摸以炒埋班designers同marketing
極Overpriced
啲衫柒到一個點
Accessories 洗兩洗就爛
唔明點解咁多人追捧
我咁basic bitch都買唔落手
你係咪唔明咩叫唔可以
你點知個賊有咩武器係咪白卡

戇鳩
捉到人就唔會嚟5次啦,助長班賊你點知佢下次唔會殺人
你身材差著乜都柒㗎啦
收皮啦
有乜所謂
你追出去工傷claim保險唔加咩?
咁你下次第一個衝前阻止
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞