[空炮第一擊] 車路士球迷完季討論區

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
我唔會再信呢d野

cucu果陣又話點勁點勁,有陰影呀
佢4.3m after tax
低人工過kepa
逃稅得唔得
去馬拿馬搞搞佢
我哋都試下搶麥卡利士打
cucu上年真係勁
今年病完又唔知咩家事
屌你變左傻閪
d閪班牙佬成日比感情困擾
唔係同kepa一樣? kepa腦細都覺得佢貴想清啦
計表現 今年kepa點都好過Kai 好多
到底Kai 有咩表現令咁多人撐 j潛力定歐聯決賽?
緊係買三占薰啦
傻閪獌出50m買猛仲要買唔到
格離麥記先45
德媒最想Kai走,梗係放風壓價

根本兩間球會都未開始傾
其實好撚癲,到底點傾到返黎,先唔講佢今季係白踢得幾好,仲要主力黎,家陣就算係下游簽件主力呢個價都未必得
咪係
都未埋枱傾
Fab 講話要Important Money
我唔太信60m 就叫Important Money
總之就trust the process啦!目光要放遠啲!
上面有人話kai 300k
其實係170k 到
佢人工係車仔算中游
其實係佢團隊醒一早加超低價RC
以防被白呢d 黑店搞到走唔到
利係見有平野所以斟佢打劫白
利係靠高普吸引力
大家係咪搞錯左因果關係
好似傳買切爾達 gabriel veiga 40m RC
擺到明邊到有平野就去邊
所以冇諗過rice caicedo
獌50 m要mm都唔放
一年約50m唔放
傻長約d反而平放
冇咁on9下話 德霉搞事多
「有情有義」 #柒菇碌篤篤

Ben Jocabs 透露是次轉會費不多於 4500 萬鎊後,一眾記者包括 Fabrizio Romano 在內,紛紛異口同聲。網絡上更開始盛傳是次 #解約金 僅 3800 萬鎊,與一開始所傳的 6000 萬鎊相差一大截。為解答這個疑難,作為一個普通人,不外乎都係去 #維基百科、#Transfermarkt 等等資料搜集一下,嘗試推敲來龍去脈。

維基百科寫道,麥亞厘士打於 2019 年冬窗從 #小阿根廷人 (Argentinos Juniors) 轉會到白禮頓,簽年 4 年半,並隨即外借回阿根廷半季。

數數手指,於 2019 年所簽的合約,如這段時間裡沒有續約,該合約本應在今夏屆滿。

時間一直在推移,正當球員在去年下旬專心準備出戰世界盃時,白禮頓在開打前一個月,成功爭取與麥亞厘士打續約 2+1 年,至 2025 年,球會可延長至 2026 年。而新合約當中包含了一條 #解約條款 (Release clause)。

隨著利物浦 #無限接近 成功購入麥亞厘士打後,該解約條款所包含的金額得以曝光。由五月所傳的 6000 萬鎊,其後修正至「低於4500 萬鎊 (under £45m)」,現在再下調至網絡盛傳的 3800 萬鎊。跌幅之大,教人稱奇。

一般人眼中,3800 萬鎊是 #好撚抵屌 (a bargain,感謝大友好 #CopeEnd 提供傳神翻譯😂)。

但對白禮頓以至白禮頓球迷而言,3800 萬鎊是一份言語所無法表達的情義。球員本可以待季尾完約,今夏自由轉會之餘,更可在人工、簽字費上有較大議價能力,但他卻毅然在備戰世界盃前與白禮頓續約 3 年,使得球隊避免了今夏蒙受人財兩失之損。雖然違約金不如外界開初所想般高,但換個角度,麥亞厘士打此舉無疑是真正難得的有情有義!

from利區
我車做慣水魚 唔想其他人做姐
佢比利時人
叫埋LKK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞