傳索尼 PS5 遊戲掌機 Project Q 續航力超級短,續航表現為手提機中最差

89 回覆
7 Like 12 Dislike
Steam deck 有得低
電子垃圾
好地地用返vita咪算

呢部又要remote play又要上網

用電腦remote play都會delay 呢部野不敢想像
咪就係wiiu
等睇班 youtuber 話好正好正
到呢一刻都remote play 我係ps5買過既game直接玩啦
本身有部ipad mini 既話
出街帶多個手掣已經係一樣既體驗
黑歷史
屋企入面行去玩ps5 可能要10分鐘路程
已經唔洗gpu 都咁大食,又唔可以獨立運作
等sony送
我用steam deck都remote到啦洗撚你
呢部垃圾對手係g cloud
g cloud續航成12粒鐘
點鬥
btw g cloud個延遲好似比想像中低
https://www.reddit.com/r/SteamDeck/comments/zp6313/lag_problem_steam_deck_vs_logitech_cloud_g_on/
唔係話幫sony兜,呢部機係垃圾
但望下ps主機而家主力嘅game絕大部份都係d電影感大世界3A title
sony已經好耐冇d sell創意sell新玩法嘅game
就算真係格硬出部類vita,獨立於console嘅手提機都唔見得會有咩game
手提機又食唔起sony d大製作,只可以話部機係切合到而家sony嘅定位但對大眾嚟講完全冇用
最大問題係玩個陣就住就住,好似你扑完野條女唔離m咁,”應該要離架喎、幾時離呢”

Cloud gaming唔work ga la… 延遲技術上係好低,但實際上係咪各家各戶都做到零延遲就兩個層次離

而家d hardware咁平,Steam Deck都係3000,switch lite 2手都一千內,cloud gaming畫質又差,好難搞。

反而steam移植上android iOS仲有諗頭
本身有PSP隻好牌 依家索尼真係垃撚圾
同psvr一樣
以呢個機能1000蚊先叫有競爭力
如果2000蚊以上索性搞手提遊戲機
而家市場咁多新手提機加入市場
冇理由整得部剩係玩到PS5
仲要部機已經唔多遊戲仲要賣得貴
引入埋獨立遊戲再加重製PSP遊戲條路都有排行
網終唔夠快lag到仆街
又起格
如果同期出到mhw 2既話實大賣
問題係Sony都唔爭氣
人地啲手提機出得街玩
你sony部拎唔出仲要開住部PS5先有得玩
我諗有唔少人玩手提機機唔係為左出拎出街玩,
而係想係屋企,攤係張床,攤係梳化咁玩
呢d位置唔一定近電腦電視

正如唔少人明明都有電腦電視,但就係鍾意用iphone,iPad 去睇YouTube, Netflix 咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞