冷血林作 全城CUT保誠

565 回覆
5207 Like 72 Dislike
cctoy: er…..
連登不嬲鐘意,叫人送頭
樓豬叫人送頭就叻
點解呢條屌撚仲有人幫佢買保險
醫療 :claim過唔cut得
意外:可以
儲蓄:cut左蝕錢
人壽:太老唔cut得,買唔返又貴, 後生可以
危疾:有病例唔cut得, 有儲蓄又唔cut得
車保勞保唔知佢地有無
講到未, 得意外可以. 其他都唔多得,
你投訢佢都無用, 佢幫公司揾咁多錢

但你可以遲交錢.好似係. 全部人一齊遲交錢
Cigna好用
佢自己d fd黎, 其他就佢d下線自己跑

正常人揾佢買 應該就無
賣保險其實有問題 做寄生蟲為生 賣果樣嘢又係取巧
做大公司又要對客嘅 實有啲道德training有社會責任指引 例如公司話對抗兒童色情呢啲 你要簽名㗎 佢公司由得佢鳩up可以睇得出佢間公司咩料
保城d 紅利對現率都係數一數二垃圾
會唔會社會性死亡
買保誠保險既祝佢地全家早日claim人壽保啦
service@prudential.com.hk

投訴貴 公司代理林作的不當言論

尊敬的英國保誠保險公司:

我是一名關注鑽石山斬人案的公眾人士,最近看到林作在某些場合發表了不當言論,我對此感到非常不滿和擔憂。因此,我決定向貴機構投訴林作的行為。

我收集到的證據表明,林作在個人社交平台發表了不當言論,這些言論可能會傷害受害人的家人、對公眾造成二次傷害。這種言論絕不符合保險公司應有的公共形象和職業道德。

我認為,這種不當言論對公眾和案件的影響是非常惡劣的,因此,我希望貴機構對此進行調查和處理。我建議採取以下措施:

1. 調查林作發表的言論是否違反了相關法律法規和行業規定;

2. 採取適當的糾正措施,包括公開道歉、撤回不當言論或者其他相應的處理措施;

3. 建立更加完善的內部監管機制,加強對員工言行的管理和監督,避免類似事件再次發生。

我相信貴機構會認真對待我的投訴,採取相應的措施,維護公共利益和社會公正。如果您需要進一步了解情況,請隨時與我聯繫。

謝謝您的關注和配合。

此致

敬禮

Xxx
全個行業入面應該最勁係佢地 想永遠保本一定係買佢地
拎到個本當贏
不斷改plan名就可以唔洗報新plan嘅fulfilment ratio
問下任何一個做保險or 買過佢哋野既人就知佢地咩料
Cut 佢老味
只有數一 沒有數二
有差過佢嘅麻煩po出嚟
講埋不排除同icac 投訢 保城公司同林作私下可能有不道德交易?
唔cut一律當藍
[有圖]林作驚到del post
https://lih.kg/AbEMhsX
#686 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

兩邊一齊send
根本本身已經垃圾
仲要加多個”Lun Joke”
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞