冷血林作 全城CUT保誠

565 回覆
5207 Like 72 Dislike
我地時事台手足不嬲係吹住冷氣追求畫面靚(人地付出)
轉頭俾人問返你訂單編號幾多
等睇樓主cut單圖
push
都係多謝某啲弱智連登仔佢先上到位姐
上台打吓拳做吓小丑就成班人起哄追post睇直播
做吓啲on9野博出位就開個post幫人免費宣傳
你地當人小丑,人地多謝你地免費幫手做宣傳咋
條矮仔好似係向展鵬嘅世侄
講得出cut 單嗰啲一係戇鳩仔,一係仲係學生無買過保險單,一係自己係第間公司agent
佢跟風台仔,之前槍擊射空舖已經有台仔做過,不過嗰單冇傷亡無傷大雅,今次依單真係死咗人就屌佢老母啦
投訴咗先算
維港隻鴨佢地sponsor 仲要打孖, ptsd
同佢踢波個班都唔慌好人啦
保險=垃圾

佢間公司=垃圾中既垃圾
保誠小編做緊mon po狗 打一句就delete一句
林作解釋嘅時候,引用棟篤笑家Ricky Gervais嘅說話:不要混淆一個笑話的目的和它的主題。

呢句說話我同意。但係Ricky同時亦有話:it depends on the actual joke。林作模仿疑兇嘅裝扮,然後話對鞋逃跑一流,難免令人覺得有暗示行兇之後逃走嘅意味,亦都好似覺得疑兇好有型咁樣。林作聲稱原意係希望大眾不要脆弱到被昨晚的事搞到不安,但根本係事後格硬搵個原因,根本同個所謂笑話拉唔上關係。

冇錯林作有言論自由,但網民亦有聲討林作嘅自由。係得香港搵食,又要話香港多左膠,咁如果左膠真係睇唔過眼,就要承擔個後果。同意樓上其他人所講可以施壓俾佢嘅公司,想買袋同埋投保,都應該考慮係咪需要搵一個令你會俾人笑同埋鄙視嘅人去買。
冇睇 亦唔想知佢up乜
睇下邊邊人多
即刻cut, DLLMCH
保險佬真係好黑人憎 依啲悲劇都可以講笑
仲要睇住啲agent抽下水又賺錢 真係好想佢快d收皮

拎Ricky Gervais同自己比
收皮啦撚樣 人地冇你咁撚賤呀
條友點會認錯,依種人錯就人地啱就自己,個老母教出嚟

淨係識抽水又賺錢
平時就扮到幾為你著想
簽完單就走人
阿豬阿狗都做得
成件事根本就係搵笨
其實會唔會係個行業性質有問題
賣保險真係要斷六親先啱
撚樣黎,屌你老母,將心比心,你老母老婆比人斬撚死,你到時就記得抽水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞