想問下有邊種大型犬係唔洗點運動適合懶人養

355 回覆
14 Like 1108 Dislike
其實點解想養大型犬,毒撚但想有隻野陪伴都有好多選擇
咪撚9UP啦
買部他媽歌池可能實際啲
連屎都唔洗執
放狗都懶會唔會連執屎都懶?
啲狗唔出街放電就搵機會係屋企放電,到時係屋企拆屋又嫌隻狗煩
年中幾多呢啲棄養case
樓主係懶又唔想棄養就建議你唔好養或者養貓、魚、龜
陸龜你有大花園/或者悍俾佢係屋企放養四圍痾屎咪OK, 用缸養日日玩屎同佢沖涼慘過一日放三次狗。
其實你係到問 不如你真係去啲領養嘅地方問
樓豬本身就係波台狗,佢養自己咪啱囉,大型犬
請個工人咪得囉
以為寵物台啲人好友善

點知我講咗唔養都俾人屌到落地核
正鐘意大狗,好好攬
關社恐咩事 放狗唔駛同人交流架喎
辛尼(冒號P)
連登問咩都會俾人屌
你係無常識喎賴咩未養過狗
大把人未養過小朋友 係咪可以大條道理害撚左D小朋友 然後話自己無人教呀 無人俾意見呀 咁就得?
我就住緊外國house養貓狗 你鍾意將自己D on9屈落人地壓力大既 你鍾意啦
起碼我唔會好似D傻鳩咁返工返到連養狗都唔知自己有無時間放狗姐
你應該冇社恐朋友

落街見到陌生人會呼吸困難

要全力先控制到自己

我話會放狗都係諗住11點後條街夜啲少人先
屋企附近個隻伯恩山超好動得全速同唔郁兩種速度
言下之意係叫條傻鳩養左細狗之後唔鍾意/唔識養 就可以棄養?
根本未準備好去學點養係乜狗都唔應該養
我見過真係可以懶到一拎條帶出黎知要出街就死都唔郁
我都未撚養
比你講到好似買咗隻狗先發現自己冇時間養

我就係襯自己未決定養先詢問意見
呢家係咪問意見都得罪所有愛狗人士?
你以為
分分鐘仲搶口過波台
直接係條街度養啦
放入屋咁離譜
你個垃圾主人 放過啲狗啦 唔識教又要養 唔關隻狗事
你抵屌在係連登認真問問題

第一你保證唔到啲答案有冇用 第二你有心就搵啲專業組織/人問咗啦

但係如果你問呢條問題係撚9啲認真過你嘅人 我反而覺得你得閒得嚟都幾有趣 因為你撚埋我
我大學tutor為左屋企兩隻聖班納搬去元朗獨立屋,你話佢地需唔需要空間

大狗懶極都要比地方佢行下,不如養倉鼠算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞