想問下有邊種大型犬係唔洗點運動適合懶人養

355 回覆
14 Like 1108 Dislike
好大功夫咁
有d似會員N賓
呢到有2隻狗
邊隻係liy?
樓主問大型犬
講真無時間放根本就唔應該養狗,要放狗就點懶都要放

所以你根本咩都唔適合養
如果您希望飼養一隻不需要太多運動的狗狗,以下是幾種可能適合的品種:

1. 鬆獅犬(Chow Chow):鬆獅犬是一種原產於中國的大型犬種,牠們非常獨立、沉穩和自信,通常不需要太多的運動量,也不需要每天帶出去散步,適合在室內生活。不過,鬆獅犬的毛髮需要定期修剪和護理,以保持清潔和美觀。

2. 巴哥犬(Pug):巴哥犬是一種小型犬種,牠們通常不需要太多的運動量,也不需要每天帶出去散步,適合在室內生活。巴哥犬通常很活潑、好動,喜歡和人互動,是一個很好的室內狗選擇。

3. 西施犬(Shih Tzu):西施犬是一種小型犬種,牠們通常不需要太多的運動量,也不需要每天帶出去散步,適合在室內生活。西施犬通常很聰明、活潑、友善,是一個很好的家庭狗選擇。

4. 獅子狗(Lhasa Apso):獅子狗是一種小型犬種,牠們通常不需要太多的運動量,也不需要每天帶出去散步,適合在室內生活。獅子狗通常很聰明、獨立、沉穩,是一個很好的室內狗選擇。

5. 瑪爾濟斯(Maltese):瑪爾濟斯是一種小型犬種,牠們通常不需要太多的運動量,也不需要每天帶出去散步,適合在室內生活。瑪爾濟斯通常很活潑、友善、聰明,是一個很好的家庭狗選擇。

以上是幾種不需要太多運動量的狗狗品種,每種犬種的性格和需求都有所不同,建議您在選擇犬種前多了解該犬種的性格特點,以便選擇最適合您家庭的狗狗。另外,無論您選擇什麼品種的狗狗,都需要定期進行運動、訓練和社交化,以確保牠們健康、快樂地生活在您的家庭中。
IT 狗
最簡單就係買west and paw
教佢搵嘢
你明明養細狗
thx
大型犬口水多到爆, 特別係2邊皮DUM哂個種日日流口水
去警署領養
一個禮拜先放三次狗仲想養大型犬
做你隻狗真係慘
聖班納同紐芬蘭犬都好似得
不過大型犬好似壽命短啲
唔係唔俾,不過有啲嘢可以自己做做功課先
香港無咩人有大屋,養大型犬/超大型犬嘅人唔多,最出名嚟嚟去去都係嗰幾個品種,個範圍已經收窄左好多,再自己搵下嗰幾種大概天性,行為絕對唔係一樣難事
如果依少少嘢都唔做,第一次養狗實好多問題,到時會重無助,唔通我養比高又問一星期放兩三日狗得唔得咁咩
去黃竹坑/軍器廠街 搵
冇 大型犬一定要大運動量啦
Chow chow都要帶落街walk啦
求下你唔好養狗
柴太
連自己都搞唔掂 仲走去養狗?
唔好養啦你
建議領養老狗,比個家佢地,又符合你要求
我個隻一落街屙清就沖返屋企
帶佢行多少少都扯住返原路返去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞