曾鈺成:民選未帶來良好管治 2019年更證「此路不通」

162 回覆
11 Like 243 Dislike
當人白痴
帝制就最好啦
2019區議會結果對佢地好大打擊
你聽唔明佢段說話既意思
佢意思係本來諗住俾地區議會你地試下水溫玩下民主,2019前未好地地,都係我地話晒事阿爺放心,點知你地2019後一獲炒起晒我地,出晒我地意料,仲變晒反阿爺組織,咁阿爺未唯有收牌唔俾你地玩
同意
全部委任
仲要唔可以出糧
能夠服侍黨和國家係你哋嘅光榮
點解要講錢?
你班官都唔開會人哋講兩句拉隊走
講緊呢d 野既人, 同時又派人去西方選舉搗亂

同時又搞激進行為追擊西方選舉中, 非親中候選人

又要話榴槤難食但係又要食

懦夫
因為香港市民大部份都同你地作對
每一日見証香港比呢班人才玩死. 都幾心涼.
新加坡係民主
與國際社會及普世價值相背而行
最終只會自招滅亡
臭港等收皮啦
起碼一人一票,唔會DQ反對派先啦,你覺得新加坡人唔識上網,剩係睇官方媒體??
區議會有問題,改選時選民自然會處理
無計啦 當年輸咁多席
證明左全香港到底有幾多人唔想你地做
什麼是民主?民主已經是共產黨的核心價值。
而家諗返都唔明佢地哪來的自信
真係信民意逆轉
曾鈺成說移民事件拖累民建聯選舉表現
2016年5月11日

立法會主席曾鈺成在本台節目表示,八九年六四事件後,應家人要求申請移民加拿大,因為當時覺得有一段時間看不到出路,到九一年開始籌辦民建聯,收到通知移民申請獲批,為了女兒能有較好學習環境,又不想放棄民建聯,決定待家人成功移民加國後,自己放棄加籍。但到九四年區議會及九五年立法會選舉,他移民加國成為對手攻擊目標,令黨員面對艱苦選舉工程,自己亦在立法會選舉中失利。

民主不好
香港根本無民主過
就算19年前
都係叫下春
無咩實權
唯一做到既野得拉布
師兄訓醒未
新加坡等於縮細版中共
立法會有功能組別,區議會職能有限
但而家講到呢個所謂民主搞到香港今日咁
單議席單票制 等於你地冇得贏 所以此路不通
區議會大勝之後係區議會咁多年做得最多實事嘅時間
證明你班垃圾蛇齋餅粽咁多年日日白逗緊幾多納稅人錢
日本都係自民黨玩晒
777 壽終正寢證明左d乜 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞