拆主力牆間屋,會唔會難甩手過兇宅?

224 回覆
298 Like 5 Dislike
利申 夠錢大到比個RPE簽完就移民匿埋換身份 出事搵唔番佢出黎坐監 咪簽lor
AP貪你個十萬八萬簽呢份野
幾好笑
十萬八萬佢地一個月都差唔多
無風險鳩簽先係十萬八萬渣
做得RSE 唔係住半山都幾層樓揸手仔女大晒等退休啦
要比幾多錢先可以搵個出RSE出嚟簽而唔怕後果
你啱,成班公屋仔想人死,但佢哋冇能力用行動作出抉擇,買唔買都唔關佢事…
真 仲要單嘢咁揚
本身AP/RSE/RGE 嗰班老餅consultation fee 都講緊幾千蚊一粒鐘
一份report 仔都要成幾皮先幫你了隻龜

講緊還完嗰份則一大份數仲有機會要run 埋model 搞你最少一兩個月
同埋依家BD 一定落晒order 比個急期叫你還完
希望業主仲有時間貨比三家啦
吹到咁危險,都係想叫高啲炒高啲價
喺連登仔咁傻先信,網上世界鳩噏就照單全收
你咪又係日日開垃圾post既廢柴
磚家就咁講:
潘焯鴻指業主還原單位時會遇到一定難題,其中包括運輸問題,由於還原可能涉及Grade 60混凝土,估計涉及兩立方米混凝土,用客𨋢要大約20轉才能運完,又涉及執修、裝修及租酒店暫住,他估計涉及成本最少30萬元,包括還原開放式廚房、重做櫥櫃、還原風力牆、主人房需要在原走廊位置開門等設計及工程開支、臨時居所等

朋友業內人士就咁講:
如果搵到啲細firm攪,再另外搵AP簽,咁會平啲,做則入則大約兩三皮。AP簽個名,呢個就幾千到幾萬都有。入則政府每張收14200,應該一張都夠,再請RGBC做。齋還原大概6皮都搞得掂

我唔知你咩背景啦,可能有其他業內人士有唔同睇法,可以交流同指正下上面兩條友
樓市咁旺
甩手容乜易
同一座多幾户係咁都幾L驚喎!
睇嚟呢位業主都係死9硬!
正常一張則的確只係幾皮野
搞到咁大件事唔會有人肯簽
我都係業內人仕
平時無鑊氣個d佢地好多睇都唔睇就簽名
因為下面實有一大堆人check數
呢壇野發到咁大
政府向來都係無事就無事
一出事就執到勁嚴
咩住個牌邊個夠膽同你玩
當然呢件事最後都係要收場
但唔會咁快比你過到關
平時既收費表唔會再有用
另外咩文件都唔計
連工包料六萬都危危扶
如果個project run緊或者得
零零舍舍齋同你做一道牆實唔會係呢個價
做裝修邊到搵grade 60石屎
所有野都係特登入去做
仲未計周邊已經完成左個堆野
做道牆落石屎實有破壞/污染
呢堆野還原都要錢
我無睇入面係點
如果有牆feature野或者側邊有入牆櫃
呢堆野直頭要重做
再講
塞返道牆你都係要係第二到做返道門
又係要扑牆
清拆費泥頭費都係要錢
6萬蚊真係當自己run緊project
旁邊既無事?
邊到好多?你講出黎就係?
唔係個個RSE 都咁疊水ge
但呢單野拆左半幅主力牆 又見晒報
幾千對眼望住你份report
上兩層同下一層有乜東瓜豆腐都claim落你果度
講真 上左岸的唔會搏
只有未上岸諗住一鋪退休的先會肯
講緊隨時山竹二號吹過果幾層出事你就準備坐監
上面講6萬蚊搞掂 我就唔信啦
唔好俾佢停,要搞到康城爆煲
ching 係咪住康城
土瓜灣求其顎高頭望都見到喎
唔會
以前我屋企買樓個agent 都有帶我哋睇啲冇左主力牆
都只係平10%到
袋完錢移民走
有就實有,但真係有一兩成禁多??!
拆完就係兇宅
都係,呢個係非正常情況,牛鬼蛇神個個都會獅子開大口政府又係睇得特別嚴
睇到話拆40%先開始危真係笑L死,就係有啲外行人唔識tributary area比人fake到話幅牆佔成層樓既1%好似無野咁。同埋人地預多左loading係用黎保證contractor 啲垃圾手工唔會影響安全呀!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞