邊間航空公司最高質?

365 回覆
47 Like 63 Dislike
呢d航班去到台北洗唔洗落機
一定JAL
787 2-4-2
ANA 垃圾 777 3-3-3
新加坡航空
因航北美番香港咪又係成機印同賓嚟轉機
無圖
公道講句
航程短過2個鐘既航班仲會派full meal set既
全球唔係好多間

自從中東三寶掘起左之後
係將成個航空服務水平拉高左
國泰係無進步 但未至於好大退步

其實Y class黎講 佢同其他airline唔係爭好遠
佢比人彈得勁既應該係J class
比起其他真心輸
由lounge 開始 每一樣都好似輸少少

同埋airline高低都好睇機場配合
人地EK係霸哂成個T3
國泰係香港機場冇話有特別既專屬area
如果AA肯同佢玩配合
十幾廿個bay 位專for CX
你係客你都覺得係香港搭CX好似爽d

同埋航點方面 佢燒唔起錢 走吉機keep route
之前果d Dublin、布魯塞爾、BCN、CPH、西雅圖
話cut就cut 、佢連羅馬、華盛頓都未知幾時飛得返
成間公司除左炒油同炒人之外真係好保守
佢淨係識節流,但唔識開源呢下先致命
CI BR > NH JL
Qantas好撚差 d位又窄 又冇戲睇 體驗好麻麻
身處澳洲 以後來回都唔會坐佢
有邊間連登仔唔㗎
佢唔係走高檔路線最好點都唔輪到佢
Qantas 靠 domestic 發大財

International 永遠都唔夠對家嗰間鬥
中東3寶燒錢咁玩疫情前杜拜飛歐洲都可以大半吉位 每個人都可以坐哂3連位
聯乜撚嘢營……
唔識就出少句聲啦
有政府泵水係唔同d
其實冇乜味
Starlux
Skytrax 睇下好啦,唔好當真
同意

Y 來講因航算係咁
機上硬件軟件都還好
因航Y 仔都keep 住有翻新 追得上其他公司

J 仔 由其新機真係爭咁啲
例如350 無門 321/ regional J唔係lie flat
人地亞洲區其他公司連321 都塞lie flat 落去
例如華航 星宇 大韓
師兄請教現時係咪大部分航空公司都冇stay behind ?
日系嗰啲
衰過cx
上面重有人話袋鼠重好過因航
袋鼠除咗個杯麵係正常size合味道之外冇一方面及得上因航
長榮長途大家點睇?
國泰
因為佢夠膽笑人夠膽認
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞