邊間航空公司最高質?

365 回覆
47 Like 63 Dislike
長榮台式冷凍狗餅
starlux沃門-台北收足精品價
自己個人認為 CX J class lounge 大屌打其他航空公司
韓亞,仁川飛大阪,full set。人地時間都要好過佢
佢間野就係柒在食老本,唔變革。而家仲食到個名,過多十年就唔會再有人想理佢
736/735,026/029咪JAL自己機囉
無人叫你揀code share機架嘛
國泰呢條route 無左first class lu

Frankfurt 返香港國泰first class 6年前我坐過,張床好絲滑好舒服,質地好premium,會幫你po埋床,想食咩都得. 服務當時真係好好。

國泰係外地個lounge 一定無係香港home base lounge咁好 ,好難用Frankfurt 個lounge 去比較, 起碼國泰係Frankfurt 有自己lounge,你Lufthansa 係香港連自己lounge 都無啦。

Limo service對我來講更加係次要 除非 land 左係安排limo 送我去酒店 否則多9餘 我行兩步都到gate
唔太明, 吹湊星航 Qatar Emirates 呢d 做到幾好幾出色都無用, 基本上唔會去轉機咁麻煩,更加唔會去Qatar 呢d shit hole 地方玩, 星加玻/Dubai 去過1次已經夠。

反而ANA 真係做得唔錯,但係淨係去到日本 我坐4個鐘真係唔需要flat bed。 max 4個鐘坐premium econ 已經好夠。

國泰多直航去大城市, 長途機 business/first class 真係無得輸。 美加歐澳既national carrier 國泰全部吊打。
United /American /Lufthansa /BA /Qantas /Air Can呢d 真係重係贏緊幾條街。
馬航
MH370
台灣間星宇
冇試過 果陣我北歐短程飛芬蘭 兩個鍾左右 第一次坐咁舒服既econ
中東三寶就係主打轉機飛歐亞,人地定位一開始就好清楚
長途機Econ有時係價錢問題
例如直飛歐洲太貴 轉機隨時平一半
當然你business/first class梗係爽 但又有幾多個搭得起
同埋唔係個個頂得住十幾個鐘
有時分一半落去行吓沖個涼無咁辛苦
唔怪得你班友成日話俾空姐閪面
都唔係嘅
有幾隻大五毛成日飛歐洲玩/
住埋喺歐洲添
Qatar香港出發嘅777好唔好坐?(Econ)
聽講其他777都係奴隸船咁
泰航
上次食佢個海鮮寬條麵勁好食
我發現全部都冇圖
冇討論空間
泰航個海鮮餐真係好食

上次食三文魚正到

又會提早比你食先
Qatar 都SHITHOLE 地方
中東 好多好玩既地方
econ間間都差唔多㗎啦
漢莎
Qatar就咁睇都已經係中東(+北非)最高汁同安全嘅阿拉伯國家
阿聯酋貴
埃及摩洛哥太亂
剩低唔係打仗就難入

不過Qatar睇落轉機玩一日就夠
行下啲阿拉伯市集 影個相咁
virgin 個人經驗都幾好
個人定商務trip都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞