邊間航空公司最高質?

365 回覆
47 Like 63 Dislike
通常避開大早大夜就唔會係細機
350真係要睇運

好想搭一次747
Ryanair EasyJet Wizz Jet2fly
你返去睇小紅書啦
仲有漢莎可以揀,武肺前睇season 一班 A380 一班 747-8i 飛慕尼黑法蘭克福
但有時 747 會畀 A340取代
武肺後就唔清楚了

仲有 AirChina Korean Air 都有747飛緊,不過支那航空就不了
唔認同
唔係特登係香港人先話cx好
由你從機隊,routing呢啲硬體開始比較起,乃至會員制度,cs去到disruption protection,因航直接將呢兩間比下去

我覺得要比較一間airline質素,點都要提背後有咩水喉
因航話就話有政府300億頂住,但畢竟都係屬於英籍公司,其他股東都係QR國航為主。

點解中東三寶、星航完全將因航比下去,人地國家政府投放幾多資源落去唔拎出嚟講完全係欺世盜名

我會咁講cx今時今日再要去同SQ EK QR比硬件,完全係望塵莫及,將來都百分百肯定唔會追得到,但可以比較就係軟件service方面,亞洲區黎講啦如果要排嘅話,都只係可能俾ANA幾間比下去
上次坐ana去日本 個空姐知我講廣東話立即唔同曬態度
事實唔係咁喎
我覺得ana 嘅服務值呢個價
文盲
ANA係時間差啲啫,唔見貴因航好多
開返早機去晚機返洗乜幫襯因航
廉航無行李就抵,加埋行李條數真係唔值
坐過airasia未?
C919屌打全部
香港封關封最耐 因航追唔番呢三年啦 仲要還政府筆錢
硬件就無咩好講
軟件方面 最近坐過就知人手好明顯唔夠
通脹每年10%咁上 佢仲趁機永久cut crew個salary
請唔夠人 士氣又差成咁 點比service
🐵差咗好多啦
點唔同?
上次坐走廊位扮訓
空姐行過專登埃出去
econ坐果架finnair闊到可以拉腳筋 好撚舒服
CI其實唔差
去TPE都有飯/麵食
睇空姐就已經係娛樂
屌呀,咁叫咩大灣區
國泰唔差
但一定唔會係最高質
睇多次topic先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞