康城第1期首都6座成棟樓價係咪會跌?

319 回覆
421 Like 13 Dislike
你有錢會唔會買層潛在危樓先
明明出面大把野揀
成棟一齊架啦
有撚錢咩
業主gg了
你落地盤睇吓啲鐵咪知

密到石屎都落唔到
ching 叫我落地盤睇,而唔係睇code
就知你唔係做design
有價

屌….最後得阿mo孭住啲機器上身
正常係冇事
不過依家成批貨都冇窿,係得你呢張有窿,仲要通晒天整返好都係次貨
次貨唔減價我點解要買你
如果真係成棟跌落黎
前後左右一樣會撞到
其他幾棟一樣危險
佢呢間爆左主力牆先做到三邊落床
其他單位冇喎,價值自然較高。
依家係唔知有幾多戶拆主力牆 看間design公司咁熟手 明顯唔係第1次
Lohas Building falling down
Falling down falling down
唔見哂d大好友
成日吹奏大升果d友仔潛哂水
連登世界不嬲憎人富貴厭人貧
住公屋嗰啲垃圾就笑鳩人住劏房,再唔係就笑鳩大陸人,但係大陸又睇唔起佢哋厚面皮住公屋,話自己有學區房婚房
將軍澳日出康城首都一個單位拆去部分主力牆事件再有新進展。屋宇署發言人表示,署方高度關注事件,今日(29日)已派員到場視察,並根據《建築物條例》向涉事單位業主發出法定命令,以及就有否違反《建築物條例》展開全面調查,將會視乎調查結果,向涉事人士採取懲處行動(包括刑事檢控)。

就日出康城首都一單位懷疑拆去部分結構牆,屋宇署發言人表示,署方高度關注事件,今日(29日)已派員到場視察,並根據《建築物條例》向涉事單位業主發出法定命令,以及就有否違反《建築物條例》展開全面調查,將會視乎調查結果,向涉事人士採取懲處行動(包括刑事檢控)。

屋宇署人員今日與涉事單位業主、負責涉事單位裝修的室內設計師及物業管理公司職員到涉事單位視察,發現有違規情況,包括拆去約720毫米闊、2150毫米高位於客廳與睡房之間的200毫米厚結構牆,以安裝一道新門。屋宇署人員於涉事單位上層及下層單位視察後,認為整體樓宇結構沒有危險。署方得悉涉事業主已主動安排承建商於該道新門橫樑下安裝臨時支撐。
星期二估價hang機
肉酸到 仲一味話人唔抵得公屋仔
真係唔抵得你哋揸危樓係手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞