[英冠升班附加賽 決賽] 高雲地利 對盧頓 (2)

147 回覆
6 Like 1 Dislike
死敵黎 過mk好似合理d
黐線啦,升班攞咗咁多錢點都唔會放棄🤡
可唔可以講多啲?
點解無乜球迷鍾意MK?
十年前打fm用過luton上英超
睇住佢現實真係上到真係哭能咗
係呀係呀會為左一季10幾20M放棄過100M嘅升班資格戇鳩就縮返埋啦傻閪
上個post 有人話如果handball 果球個前鋒有交比中間嘅Morris 有機會會唔犯規

有無人可以解釋點解?
屌你老母,呢隊no name好難搵資料佢應該已經喺2022年休季改咗做真草,要睇佢工程承辦商fb先知道有工程,新聞完全冇講過正常人鬼撚知佢嗰個係乜鳩嘢場,個個都仲話佢膠場,如果真係膠場踢條毛咩戇鳩
除咗升上去果一億
仲有降班果兩季既降落傘基金
升一年隨時好過係英冠踢3年
我屌撚緊你果句放棄升超呀屌你老母戇鳩仔
No name no name
MK Dons 個Dons 原本係黎自Wimbledon 原本個暱稱叫 Dons
三十幾年前希爾斯堡慘案之後要改將啲球場改制
溫布頓個球場唔合規格就唔用得要另覓新址
然後本身個老闆一路應承話幫佢搵新地址
最後冇做到,反而賣咗盤俾兩個挪威佬
之後挪威佬嗰陣球會唔理球迷反對就將成個球場搬咗去依家MK,另外搵咗依家MK個老闆接咗個盤
因為MK要發展新市鎮個老闆睇好咗潛力最簡單快捷就係買起隊波搬去MK

咁溫布頓本身喺倫敦無啦啦要啲球迷搬走所以冇人肯跟過檔
球迷會就決定自己搞過一隊波由non league 第九組別開始打返上黎
然後近幾年買返原本球場塊地去起新球場
最近幾年排名第一次過咗MK Dons 不過上年又降返落英乙
不過MK都落返去陪葬

話說我都冇去過Wimbledon 個新球場
淨係去過佢哋舊嗰個車路士預備組球場

https://www.youtube.com/watch?v=fUeYLzwkhNQ
英乙已經唔比用假草
舊時Sutton 就係假草之後要剷過
Luton邊有假草過
有都15之前
因為跟球例,手球後直接射波入網(不論是否意外波打手)一定係犯規
所以你見VAR好似吹offside咁直接disallow球波,唔洗叫球證去睇

但如果選擇傳波,呢條例就不適用,變成一般進攻過程中手球,要球證判斷是否蓄意/身體不自然地擴大
當然呢球有個伸手動作,吹嘅機會都係大過唔吹,但起碼有個灰色地帶可以搏吓

手球
為判斷手球犯規,腋窩用作界定肩膊與手臂最上部份的分界線。
並非每一次皮球碰到球員的手/手臂都屬於犯規。
如球員作出以下動作便屬於犯規:
• 蓄意用手/手臂接觸皮球,例如將手/手臂移向皮球
• 當手/手臂使球員的身體不自然地擴大時用有關部位接觸皮球。
在特定情況下,球員的手/手臂位置並不是因其身體動作的結果或不能證實是因身體動作時產生,球員的身體便會被視為不自然地擴大,球員此時手/手臂所處的位置被皮球擊中,便可能冒上手球犯規的風險而被判罰。
• 把皮球射入對方球門:
• 即使是意外,如入球是因球員(包括守門員)將皮球直接從手/手臂送入對方球門
• 即使是意外,球員的手/手臂觸及皮球後,繼而立即把皮球射入對方球門
嘩好詳細
我諗當時電光火石知道都未必咁心水清做到決定
mk dons 借唔借到球場
MK dons 啋佢都on9 啦。自己用緊點解要同你share?
佢哋搵到細球場先諗lease out 算啦. 臨時臨急點樣喺Buckinghamshire 或者bedfordshire 搵到細球埸租金🤡
用咁多日匪
南亞下話
中東咁有錢
Tip中竟然冇人講?
除左遠藤勁少少

另兩位正垃圾
今年又第三,擺明玩野
寫阿拉伯文,應該伊朗伊拉克阿富汗嗰類
南亞啲巴基唔同樣
有興趣拎google map放隻人仔入去條街度研究下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞