有冇人沖涼唔用沐浴露?

292 回覆
5165 Like 582 Dislike
我冇研究用唔用好呢個問題,
純粹好鍾意Sabon嘅shower oil嘅香味,
沖涼聞住覺得好舒服減壓
https://youtu.be/T-_HKFjxVl0

曾經嚟過香港嘅vox 定vice記者
每次沖涼都用 但幾日先沖一次涼
袋底袋邊格肋底一定要啦
男人沖涼三寶
其他過一過水就ok
正常邊有人強調自己係正常
我用番鹼。。。
其實你係要過濾你啲沖涼水
少少嘢都可以令你有優越感好撚柒
你屎忽有冇毛先?
有毛嘅地方就要用梘液洗
正如你洗頭都唔會只用清水
沖熱水涼咪會出汗
2011年英國有一份研究報告指,有濕疹病史的人士,長時間使用Aqueous Cream或會導致患者損手爛腳,建議不應使用。研究人員找到13名本身有濕疹的人士,早晚均在他們其中一隻前臂搽上AC,另外一隻前臂則沒有。待4周後觀察兩者的差異,發現搽了AC的前臂相比沒有搽的,濕疹情況明顯轉差。另外一份英國醫學研究發現,含SLS的冷霜會令皮膚角質層平均變薄12%,並令皮膚更易流失水分,質疑應否繼續用於濕疹患者身上。所以英國在2014年,決定不再允許使用AC作為可以久留於皮膚上的潤膚劑了。

https://medicalinspire.com/posts/63604/%e3%80%90%e6%bf%95%e7%96%b9%e6%b2%bb%e7%99%82%ef%bc%9f%e3%80%91aqueous-cream%e5%90%ab%e5%88%ba%e6%bf%80%e6%80%a7%e7%89%a9%e8%b3%aa%e6%88%96%e4%bb%a4%e6%bf%95%e7%96%b9%e4%ba%ba%e5%a3%ab%e7%97%85%e6%83%85%e6%83%a1%e5%8c%96-%e8%a1%9b%e7%94%9f%e7%bd%b2%e6%8c%81%e7%ba%8c%e4%bd%bf%e7%94%a8%e5%8f%8a%e8%b3%bc%e5%85%a5/
呃正評岸九仔
用一次澳寶浸味可以keep幾日
有無人食飯唔用餐具
你點聞的
有濕疹 試過連續用幾日沐浴露,結果起風癱
我濕疹撚冇用開
有太陽曬就唔會臭
係有d人直頭唔沖涼
澳寶?
唔用,
根本無必要用
陣味好似bacon 喎 正
唔出汗都會有塵有新陳代謝啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞