有冇人沖涼唔用沐浴露?

292 回覆
5165 Like 582 Dislike
洗頭水不嬲都係資本主義產物
唔知點解覺得佢可能係啲被屋企人虐待嘅人,次次睇到外國新聞啲被虐兒童由細到大都係冇人照顧自生自滅咁,通常對自身整潔認知同普通人有偏差,而佢係有自知能力知自己臭而坐開知道佢應該唔想咁,諗佢應該係極自卑嘅人
舒特膚
幾日先用一次
懶 好似用唔用都無咩分別
處女就可以唔用,有處女香
仔就算啦
因為呢個可以話係常識黎
正如你冇糖尿病都知有糖尿唔可以食太甜
冇泡先好
愈多泡代表愈多化學物
其實係得嘅
好多人沖涼洗頭都求求奇奇
起完泡搽落個身到即刻過水完事
用咗可能同冇用差唔多
仲有食得煙酒多嘅口氣問題

同埋真係儘可能唔坐阿叔阿伯隔離
好多都hea洗衫/懶鳩洗 所以明顯聞到酸縮味
阿叔你頭髮都甩晒梗係唔駛用
本身refined carbohydrates就會引發炎症, 濕疹就更甚啦
唔好話有濕疹嘅人, 人本身就唔應該食糖餅乾加工肉類雪糕類cream類
refined carbohydrates依啲咁奴隸嘅食物留返畀啲冇腦嘅人食就啱
試過 個身除手指外都無事 但條頸&above生超多無色粒粒 無痛唔痕 唔知咩黎 兩個星期先好
法國人唔會日日沖涼添,唔係香水點嚟
清你有冇發現根本就冇人答你
個個著重係點解會唔知濕疹唔用得淋浴露而唔係講你知點解
唔用得淋浴露既原因應該係啲起泡劑會令濕疹惡化
利申 我都唔知 啱啱先Google
一樣
清水沖就算 無論果日出幾大既汗
認真我係啱啱google先知呢個常識
糖尿係細細個屋企人/學校都有講過下所以會知
反而咁大個人好似從來無接觸過濕疹既資訊
沐浴露係用黎破壞皮膚上面細菌嘅細胞膜
從而做到殺菌嘅效果
單單用水沖 咁不如唔好沖好過

仲話要出汗先要用
人有邊日唔會出汗吖
曬一曬 食啖熱野都出汗啦

學是學非十幾年前都講過呢樣野啦
到依家都仲有咁多弱智仔
以為自己好撚醒
咁人地真係唔知... 咪問lor
普通沐浴露會刺激到啲濕疹會痕,要用溫和啲既沐浴露
香港多人有濕疹 關冇濕疹既人知唔知咩事

定係你有濕疹好撚自豪 真係恭喜你
戒垃圾食物就算冇濕疹都大把人做緊啦特別啲健美撚同gym撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞