港女小紅書教遊客來港5招防歧視 一行為影響市容! 網民反應兩極

247 回覆
874 Like 22 Dislike
其實係因為佢講比人知佢自己香港土生土長
除左一
宜家d 香港人2345 都照做架啦
唔係話咩但第二啲廢中真係好鍾意大大聲講,慌死人地唔知佢講咩咁
咁係2345有問題定係我地有問題?
錯既野就係錯
基本禮貌黎
好幾次在景點遇到的遊客最吵的就是香港人,還望先要求自己再要求別人
雖然珍,但深圳代表全中國?
大陸人的素質比你們好多了 你說的這些全都沒在深圳發生

撞鬼
你諗多咗,純粹因為唔識用英文叫佢哋做返好
講真話會比人鬧架
香港男人咁矮女人著平地或者矮踭鞋已經差唔多高
有網民怒轟表示「大陸人的素質比你們好多了 你說的這些全都沒在深圳發生」,「我沒覺得香港人整體比內地人素質高」,更表示香港人到外地比內地人更沒「素質」,「好幾次在景點遇到的遊客最吵的就是香港人,還望先要求自己再要求別人」

真係好撚支那,臭蟲論果然發揮到淋漓盡致,完全冇令我失望

明明同一行為
點解支那種做總係觀感差咁多?
但啲鬼仔鬼妹做又會成件事睇落舒服
法國人都成日周街小便
明明同一行為但我又覺得佢哋幾chill
最後果段又成地玻璃碎
又要屈埋白人嚟講
根本啲中國人先最歧視自己
因為支那見到有反對聲音就會ban你AC
同埋佢地70幾年嘅批鬥文化 會係咁舉報你 直到你帳號封為止
依啲係基本禮儀啦大佬 你去邊個國家都咁話
呢啲嘢係香港的生活習慣,同埋生活方式
去到人哋嘅地方,就要尊重人哋嘅生活習慣
依啲做人既基本黎啦,下嘛?
有次喺旺角,有幾個一家大細嘅大陸人,佢哋正面行過我到,個大媽就喺我面前吐痰,屌你老味,真係痴撚線仲要若無其事繼續向前行
連登大把中國人上啦
你太天真了
就係香港有人"縱壞",出到外國的大陸移民留學生都成日係咁,只係外國唔會理你d政治正確
大陸人的素質比你們好多了 你說的這些全都沒在深圳發生

呢句已經on9啦,
定係深圳獨立左?
你太on9了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞