港女小紅書教遊客來港5招防歧視 一行為影響市容! 網民反應兩極

247 回覆
874 Like 22 Dislike
如果唔係中國人一車車錢開關黎中國香港 你們就完蛋了
中國人世一

有乜所謂

點解唔直接 block 關鍵字
你咁 block 到 2046 年
「大陸人的素質比你們好多了 你說的這些全都沒在深圳發生」

全個中國淨係得深圳咩...
現代文明人都知道呢啲規矩
反應兩極證明有7億人,都係原始人
No 1 - 蹲在路邊
big lau will kick yr ass.
https://www.youtube.com/watch?v=5AMpuCUlheE
先出嚟講 排隊就係歧視內地膿包
然後11哥出嚟排隊恤個 郭安髮
平基豬sir再接力 排隊洩及 自瀆內其屎
「大陸人的素質比你們好多了 你說的這些全都沒在深圳發生」
呢句好笑,上個月響老街地鐵站一次見哂以上四點,再加埋月台有人食煙
一律入曬大陸人數
連登仔係咁放小紅書上黎做咩?
不要隨意來港
有網民怒轟,點可以隨街痾屎痾尿都唔講
係呀,深圳冇發生就好,黎香港都唔好做仲好,如果深圳唔做黎香港先做既話....
沒在深圳發生最好係啦玻璃心
大陸狗改不了吃屎
幫人教仔
賽馬日喺馬會門口大把,呢啲阿叔真係影響市民,經過都臭
幾十歲先嚟學
大陸人的素質比你們好多了 你說的這些全都沒在深圳發生

繼續
佢講個d野正常人都唔會做
「大聲講野」呢點香港人好唔到幾多

不過講「排隊」香港真係數一數二

「係街踎低」香港人真係唔會做,見到基本可以確認係大陸人

至於公共場合「播電話聲音」呢樣,我唔䑁香港特別好,亦唔覺大陸特別差,好似兩邊差唔到幾多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞