日本旅遊討論區(31)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
Citibank Global Wallet
睇你有幾著重食 有啲高分而你又真係想食嘅係要book定 如果唔係食唔到
我會list晒餐廳同景點 先去book餐廳同排行程
人人唔同
我係睇岩想食會特登搭車去食既人
+1 好似係日本先特別多野要plan
之前去首爾淨plan景點落地即行
依家要book好多野又要提早買車飛
日本好興網上book曬啲野
以前去過京阪, 同fd都係見乜就入去食 無伏過
我都係 上次去東京每日都book咗一間餐廳 無book嘅都跟住tabelog搵定先 啲friend話我痴線 食>景點for me
至少要買入場飛嘅應該要諗好先,例如迪士尼、shibuya sky
唔詳細plan都起碼簡單留意下景點商場開放時間
餐廳可能揾定一兩間好想去嘅,其餘到時先揀都得
之前自己一個去京阪時都係即時揾餐廳,但又想控制餐廳價格唔太貴
結果大概一半餐廳都伏伏地

之後睇返先知似乎好多關西出名餐廳門口裝修都比較舊唔靚,但內部裝修正常而且好食

最傷心係喺有次京都食壽司(大概2000yen價位)
入到去先知居然無禁煙
不過真心方便自己就算,除非你一次trip用幾百萬港紙既yen
你去轉歐洲就會覺得日本算係咁
而家想搵間唔禁既都難
有冇plan 鐮倉江之島?搵唔到有咩食
ching建議大約預幾多時間倒?
下個月會去睇浦和紅鑽 埼玉2002球場附近有咩好去 埼玉縣留唔留到一日
即日東京來回算啦
slam dunk海邊幾間排隊店,是但揀間食啦
一定佢,set好價買,local 7仔atm禁。
而加去找換店都哂時間
你揸車咪book少好多野,係餐廳你想食熱門野就要book
又未去到咁迷日 係而加歐洲太多小偷,我又麻麻地東南亞,將d旅行次數俾哂日本,想諗下有咩正野。
可能下次去下名古屋先,之後再諗下中部有咩好野,最後去4國
如果無必去收費景點同必食名店
其實遊東京都可以乜都唔使book
關西走注意
南海減班
得返一個鐘一班
我諗其實一日都夠
我自己就兩日(有半日去左白川),所以第二日有啲悶
入左夜冇咩好做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞