[修改版] 會自動Block迅雷嘅qBittorrent (5)

341 回覆
43 Like 4 Dislike
點解成日好易DLDL 下 野佢就紅左變下載失敗?
無法寫入
download folder位置係SMB/NFS/外置HDD之類?
呢類case會好易就出事
又俾window自己del左..之前試過一次 已經係安全性set左信任..
1. 裝其他防毒
2. 連防毒都唔用
巴打
有個問題唔肯定係咪關你個改版事
用左你個改版好耐,以前一直正常
直到某版開始下面SHOW DL緊速度果個位就無辦法正確顯示
比如明明行緊幾MB,你果度只SHOW行緊幾百KB
咁因為果排官方版reddit都好多人話當時既最新版好多問題
咁我就無理佢
亦好一段時間無BT,淡忘左件事
直到最近搵下野BT
用你既最新版,發現問題依然存在
咁我試下轉用官方版
官方版係無呢個問題
版本一樣係4.6.2 settings都無改過
你講緊既係
下載列表果個速度同右下角果個唔match?
咁既話,其實官方版都有呢個問題
主要係因為兩邊既更新速度唔一樣先會咁
唔係啊
我係用windows工作管理員睇qbittorrent個網速
同qbittorrent入面下方show果個做對比
官方版基本一致
但enhanced版就誤差好大

我打呢個留言之前再試多一次,情況一樣
2個版本都係用緊win64最新版
唔知點解我覺得係工作管理員問題多d
我岩岩分別做左2次test

第1次開住nomachine
我down緊果陣 工作管理員錯誤顯示左速度係nomachine果邊 (講緊remote desktop用緊4-500Mbps以上)
跟住enhanced係完全冇速度 0Mbps 但佢又down緊野

第2次關左舊remote tool
流量會正常顯示番係enhanced到
但係會突然間顯示0Mbps
qbittorrent speed graph定taskmgr eth graph都顯示冇下降到0Mbps既現象

所以我唔建議用taskmgr做參考
多謝你啊爸打, 每次重新裝機都會下載你呢個版本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞