[修改版] 會自動Block迅雷嘅qBittorrent (5)

341 回覆
43 Like 4 Dislike
做種做陣,有同路人已經下載左大部份,但係顯示進度一直係0

正常既用户端都會有發生,唔只係XL

點解會咁,係咪吸血
大概一百次個見到一個

我用緊官方qb
點樣可以同時裝埋增強版雙開,而家官方版係安裝版
睇下係咪anacrolix/torrent
係就果邊既client bug
然後唔知邊間弱智公司用左黎做離線download......
可以直接block左佢
宜家見到Deluge 1.1.1/qBittorrent 2.5.0/Transmission 4.0.4

係咪見到有上載但係永遠0進度就block
理論上係
qBittorrent 2.5.0呢D真係block得啦 成1x年前既版本
係香港洗唔洗避ISP唔比佢知玩bt 廢時比佢限速

如果想避,係qb開加密模式做要求加密,定係開vpn

用緊pccw
唔洗.......冇用的
要捉你用太多流量 ISP大把理由去cut你線啦
開唔開加密都得
一般都係揀prefer encrytion就算
BT既加密係用緊既RC4已經係1987年既產物
有道理流量冇得避

啱啱試咗用VPN p2p server都慢左十倍
announce_to_all_tiers
announce_to_all_trackers
呢兩個設定有咩用
對做種,搵種,上下載速度有咩影響

搵左d資料都唔係幾明
其實開晒2個就得
睇呢篇講解應該就明 我諗...
https://blog.rhilip.info/archives/1108/
你加左幾多個tracker係個list
洗唔洗用空白行去分組
不嬲都係靠trackerlist去auto import 唔知幾多個
開晒announce_to_all_tiers/announce_to_all_trackers係唔洗理空行果D問題
點樣可以加幾個trackerlist去auto import
宜家用左Enhanced Edition, 多左個位可以放auto update list, 宜家放左一個

如果係原本加tracker係度, 唔理運唔運作到, 瘋狂copy 1000條tracker落去, 會唔會搞到好慢
其實用一個auto update list就夠
多tracker只會令到shutdown qbt果陣慢好多
因為要send stop event去tracker
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞