[Mnet] 𝐐𝐮𝐞𝐞𝐧𝐝𝐨𝐦 𝐏𝐮𝐳𝐳𝐥𝐞 | 6.13 (TUE) 10PM (KST) 首播 | PV已公開

543 回覆
4 Like 5 Dislike
泡菜不嬲照住自己人同排外,PD選秀系列有辦你睇
又要屌又要睇
Mnet show永恆不變既定律
CUBE諗住唱下CLC歌就掌握流量密碼
諗住照copy gp9999 原唱係度咁
真係好仆街
泰國妹ok喎
今集咬住Bora 唔放
出面youtube comment 話波搶晒三個rapper 好霸道 痴撚線
無計 佢啲表情同態度岩哂mnet 惡剪
今次Cherry Bullet最大得益者
係 PD48整走哂架妹
整走咗한초원同이가은呀
韓國人自己本身都唔投日本人啦
原本一直都係全世界都投得
最尾決賽得番韓國人投票
老老柒柒首歌本身唔掂
Bora隊靠yuki把聲撐起
Kei隊靠kei音色撐起

整體的確係bora隊好啲
始終多rapper
Drop team太多前輩
會唔會因為首歌冇乜高音位就變到好普通咁
唔係
係因為chorus係咁snap snap snap
成個感覺好口水歌

Btw睇youtube其中一個comment講
Kei第一段唱用假音 第二段用true tone
呢種技巧令到首歌真係upgrade唔少

個人認為,Bora vocal雖然勁,但喺理解首歌嘅能力始終唔及kei
bora拎走三個rapper唔爭在要埋kei啦,雖然兩個都大主唱但風格唔同
比賽係咁玩架啦 唔通放水俾人咩
如果搶埋Kei 另一隊真係會散晒,可能佢都低估咗對方。
而Jiwon 就真係集晒精英係自己個隊
我反而覺得,佢要hwiseo好過要riina
Hwiseo唱得,但比起kei相對地同佢風格更加唔同
Hwiseo比起riina做開首更sharp,又唔會搶走bora高音嘅風頭
我覺得佢就係唔想有個唱得既係佢果組先簡riina
造樣姐
最後咪冇個出到道
佢的確有講唔要hwiseo fye因為佢兩個音色獨特
但我想講其實一隊入面需要一個強大嘅main vocal+獨特tone嘅lead vocal
得佢一個撐起成隊嘅vocal,搞到我覺得首歌除咗rap之外冇嘢值得聽
多鏡頭但係惡剪到爆
佢就係唔想有其他主音同佢搶 先唔揀
直播揀人真係好癲
不愧是你mnet
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞