Dragon's Dogma 2 1st Trailer

111 回覆
35 Like 0 Dislike
係咪個乜鬼野水晶point
本體講到好珍貴咁,叫你整個pawn俾其他人用打工去賺,然後dlc公廁咁跌
Sorry 係旅館個老闆
Add佢Fd 就可以唔駛點數
我都係dm啲爆lvl玩家話玩dragon’s dogma想借佢隻pawn用
見有人話除左畫面冇點變,但我覺得咁先好,因為製作團隊知道呢個IP出色嘅位係邊同核心fans鍾意啲咩,保持到原汁原味就夠。亂咁加新野好易不倫不類,依家唔少廠都犯左呢樣野,見人地個套賣得就亂加人地個套落自己啲野度。我就唔想見到一隻Legend of Dragon's Dogma 出黎。
第一集成個系統都好正, 但流程勁悶, 世界好空洞
如果今集內容有返dragon age origin/witcher一半嘅長度我就滿足
未有水晶之前跑步模擬器
原版水晶仲要有限
都係
佢野外好玩過呢2隻好多夜晚黑媽媽搵路, d怪又勁左, 好有危機感
其實你講野外, 巫師空洞過佢, 好多位都係果堆問號
探索同戰鬥都係dd好玩d, 以上2隻其實賣點係故事
我就係指太少故事內容, 佢系統上係做得好好, 戰鬥係好玩, 但地圖大得嚟又乜都無, 連文件都無, 玩到一半開始覺得好悶, 同埋當時仲有Skyrim做對比

Witcher地圖堆問號都真係好公式化, 但勝在內容夠豐富, 多有內容隨機事件, 令到個公式化探索無咁悶, 但野外啲問號真係唔會想理

DAO偏向role play好難同DD比, 但我絕對覺得DD2有能力將DAO嘅特點放入DD令隻game更好玩
呢隻game有種吸引力,我咁多年前後買左3次每次都玩好耐,我都唔知點解同一隻game會買幾次

見有人拎巫師同上古比較,我只能講3隻game都各自有好有唔好,但龍族教義有一樣野另外兩隻game比唔上既係,可以有幾個跟班陪住你冒險,起碼「感覺上」無咁孤獨
今次第二集我等咗咁耐, 希望有進步啦, 本身隻game好有潛力, 加返啲content就已經可以好好玩, 最起馬堆跟班似返DAO咁唔係得個樣
本身Dragon’s dogma DLC條路已經係啱,有勁怪俾玩家用唔同職業重複挑戰,迷宮可以搵捷徑同開寶箱,寶箱入面真係有得攞勁裝同道具強化角色
原版end game只可以跳入個窿打boss,同刷條連機鳩龍先俾人屌

學Witcher真係冇必要,時間心機浪費喺啲0遊戲性嘅嘢上,尋寶冇用,解謎低智,場景冇互動探索戰鬥冇地形,只係得個靚字嘅佈景,有時間搞真人表情動作花花草草,不如做好啲怪物打鬥同場口,呢隻驚唔似多budget
DAO嘅好又係用人手堆出嚟,連BioWare自己都做唔返
佢個遊戲性好高,唔同職個玩法同操作都好唔同,有新鮮感,特別係好鐘意佢法師詠唱既感覺,同怪既互動又多,唔係齋企響到打打打
Skyrim差唔多時間咪比較,Skyrim內容太豐富,一比起dragon’s dogma小本經營輸晒
隻驚一出俾人屌pawn行動白痴,其實玩落就知AI其實做得好好,佢地學到怪物知識就拆怪拆得好快,可以睇到佢哋嘅成長,做過任務嘅pawn又會識提示玩家,唔會淨係講i am sworn to carry your burdens咁撚柒
只係製作太on9 set到好難升,啲人又當佢mon hunt係咁屌做乜冇聯機,玩幾玩就判咗呢隻帶AI打架嘅RPG死刑
好多人話想今集加連機, 但一隻單機open world rpg加連機係有好多野犧牲
到時好多內容會變左fetch quests同刷刷刷, 我寧佢繼續做返單機
之後再出隻2既online版, 想聯機就去玩果隻
我其實就係鍾意Pawn
佢世界觀都set左佢地係無個性既特別物種
其實如果怪物知識有3粒星係好勁我唔駛點郁已經殺死隻怪咁濟,不過佢要升星過程算麻煩,所以我都係抱住升到就升咁算
但魔弓真係好爽 lock 完放手
記得當年細個唔係好識D新GAME,去GAME鋪出PS3機個老闆介紹左呢隻比我買黎跟機, 真係好玩好難忘
咁多年黎玩過過百隻GAME呢隻係少數我仲有記憶既GAME
唔係儲夠20粒復活石就上去打界王咩?
點會唔知做緊乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞